Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 354. Günü: Polis ikinci kez müdahale etti, 8 kişi daha gözaltına alındı

Yüksel’de eylemin 354. Günü: Polis ikinci kez müdahale etti, 8 kişi daha gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 234. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, sabah saatlerinde 4 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı. Basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere akşam saatlerinde tekrar müdahale eden polis 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden dün tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 234. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 354’üncü gününe girdi.

Sabah saatlerinde polis, Konur Sokak’ta toplanarak açıklama yapmak isteyen eylemcilere izin vermemişti.

Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen grup, “Açlık grevinin 234’üncü gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarken eylemcilere sert bir şekilde müdahale eden polis, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu ve 2 kişiyi daha darp ederek gözaltına almıştı.

Polis ikinci kez müdahale ederek 8 kişiyi daha gözaltına aldı

Akşam saatlerinde de basın açıklaması yapmak için Konur Sokak’ta toplanan Acun Karadağ, Nazan Bozkurt ve destekçilerin Yüksel Cadde’sinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne geçmesine izin vermeyen polis sokağı kalkanlarla kapattı.

Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, “Açlık grevi 234. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

Pankartın açılması üzerine müdahale eden polis, 8 eylemciyi daha darp ederek gözaltına aldı.