Ana SayfaÇalışma YaşamıYüksel’de eylemlerin 355. günü: Polis 10 kişiyi gözaltına aldı

Yüksel’de eylemlerin 355. günü: Polis 10 kişiyi gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 235. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde öğlen ve akşam saatlerinde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden dün tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 235. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 355’inci gününe girdi.

Polis, öğlen saatlerinde Konur Sokak’ta toplanarak açıklama yapmak isteyen eylemcilere izin vermedi.

Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen grup, “Açlık grevinin 235’inci günü, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açtı.

Polis pankart açıldığı anda eylemcilere sert bir şekilde müdahale etti.

İlker Işık, Mehmet Dersulu ve ismi öğrenilemeyen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

En az 7 gözaltı daha

Akşam saatlerinde ikinci kez Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis bir kez daha müdahalede bulundu.

Polis müdahalesinde en az 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Nazan Bozkurt,Simge Aksan, Gülbahar Yeter, Gülnaz Bozkurt, Emir Karakum, Mustafa Keçeli ve İlker Işık.