Ana SayfaGüncelLeyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi için komisyon kuruldu

Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi için komisyon kuruldu

HABER MERKEZİ – HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin ‘devamsızlık’ gerekçesiyle düşürülmesi için 5 kişilik alt komisyon kuruldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesi için Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden seçilerek oluşturulan Karma Komisyon kuruldu.

Komisyon, Zana’nın “1 Ekim 2016 ila 30 Nisan 2017 döneminde ant içmeden aralıksız olarak Genel Kurulun 212 birleşimine katılmaması nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesine” ilişkin dosyayı görüşmek üzere toplandı.

Komisyona başkanlık eden AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, öncelikle bir hazırlık komisyonunun kurulması gerektiğini dile getirdi.

Bu komisyonun hazırlayacağı rapor üzerinden karma komisyonda görüşme yapacaklarını aktaran Şentop, hazırlık komisyonunun 5 kişiden oluşacağını ifade etti.

Şentop, AKP’den 3, CHP’den 1 ve HDP’den 1 üye olmak üzere kura usulüyle bu komisyona üye belirleneceğini söyledi.

Kura sonucu AKP’den Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman alt komisyonuna üye olarak seçildi.

Alt komisyon tarafından hazırlanacak olan rapor Karma Komisyon’da görüşülüp kabul edildiği takdirde hazırlana rapor, Meclis Genel Kurulu’na sunulacak.

Nihai karar son olarak Meclis Genel Kurulu’nda verilecek.