Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı Davası | Duruşma öncesi ‘davayı sahiplenin’ çağrısı

10 Ekim Katliamı Davası | Duruşma öncesi ‘davayı sahiplenin’ çağrısı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı davasının 6’ncı duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın 6’ncı duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin (10 Ekim-Der) çağrısıyla aileler ve duruşmayı takip eden yurttaşlar, Ankara Adliyesi önünde duruşma öncesi bir araya geldi. Burada yapılan açıklamaya, yaşamını yitirenlerin yakınları, katliamda yaralananlar, emek, meslek ve demokratik kitle örgütleri ile HDP’li ve CHP’li vekiller katıldı.

10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın ikinci yıl dönümünü dolayısıyla Ankara Garı önünde yapmak istedikleri anmaya polisin müdahale ettiğini belirterek, davanın sahiplenilmesini istedi.

Coşgun, “Katliamın ikinci yılını geride bıraktık, mücadele etmeye devam edeceğiz. Katiller yargılanana kadar biz burada mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamaya katılanlar daha sonra duruşmayı takip etmek için adliyeye geçti.

Davanın sanıkları

Davada 19’u tutuklu, 17’si firari toplam 36 sanık yargılanıyor.

Davanın tutuklu sanıklarının isimleri şöyle: İbrahim Halil Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç, Mehmedin Baraç, Nihat Ürkmez, Hakan Şahin, Yakup Şahin Yakup Karaoğlu, Metin Akaltın, Erman Ekici, Burak Ormanoğlu, Hacı Ali Durmaz, Abdülmüttalip Demir, Talha Güneş ve Abdulhamid Boz, Suphi Alpfidan, Hatice Akaltın, Esin Durgun.

Firari sanıklar sanıklar ise şöyle: Ahmet Güneş, Bayram Yıldız, Deniz Büyükçelebi, Edremit Türe, Hasan Hüseyin Uğur, İlhami Balı, Kasım Dere, Muhammet Zana Alkan, Mustafa Delibaşlar, Nusret Yılmaz, Ömer Deniz Dündar, Savaş Yıldız, Yakup Selağzı, Kenan Kutval, Walentina Slobodjanjuk ve Cebrail Kaya.

Bir önceki duruşmadan

Davanın bir önceki duruşması 25-26 Eylül tarihlerinde yapılmıştı.

Davanın 5’inci duruşmasının ilk gününde mağdur avukatlarından Zinet Özçelik, olayda sorumluluğu olduğunu düşündükleri emniyet mensuplarının mahkemeye getirilerek dinlenmelerini istemişti.

Özçelik ayrıca, olay günü ambulanslardan 11’inin patlama sonrasında hiç yaralı almadığını vurgulamıştı.

Duruşmanın ikinci gününde ise sanık Hacı Ali Durmaz’ın avukatı Hatice Aydın, önceki celsede kendilerinin müştekiler tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, “Suskunluğumuzu güçsüzlük olarak algılamayın, herkes haddini bilsin” diyerek duruşma salonundakileri tehdit etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Milyar dolarlık S-400 anlaşması sonrası konuşan Erdoğan: Kaynaklarımız silah tüccarlarına peşkeş çekiliyor
Sonraki Haber
'900 IŞİD'li Türkiye'ye geçti' iddiası Meclis gündeminde