Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı’ndan yeni görüntüler: Zırhlı araçlar insan parçalarının üzerinden geçiyor

10 Ekim Katliamı’ndan yeni görüntüler: Zırhlı araçlar insan parçalarının üzerinden geçiyor

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin ortaya çıkan yeni görüntülerde polislerin, yaralıların ve onlara yardım eden yurttaşların üzerine gaz bombası attığı görülüyor. Ayrıca MOBESE görüntülerinde, çevredeki yurttaşların tüm engellemelerine rağmen iki zırhlı aracın yerde kalan insan parçalarının üzerinden geçtiği fark ediliyor.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ulaştığı katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı çevresindeki patlamadan hemen sonraki anlara ait MOBESE görüntülerinde, Sıhhiye yönünden bir TOMA saat 10.17’de alana giriş yapmaya çalışıyor. Tam bu sırada saat 10.18’de polislerin, yaralıların ve onlara yardım eden yurttaşların üzerine gaz bombası attığı görülüyor.

Barış Boyraz imzalı haberde, saat 10.24’te patlamanın şiddetiyle etrafa dağılmış muhtemel delil ve insan parçaları görülüyor. Aynı zamanda Gençlik Parkı yönünden 2 adet TOMA alana geliyor.

TOMA’lar birçok delil ve insan parçaları üzerinden geçerek yaralıların üzerine doğru ilerlerken, etraftaki yurttaşlar ise TOMA’ların önüne geçerek daha fazla ilerlemelerini engellemeye çalışıyor.

Alanda henüz yaralılar ve cenazeler varken TOMA’ların alana girmeye çalışmasına tepki gösteren yurttaşlar, TOMA’ları alandan uzaklaştırıyor.

Alana henüz ambulanslar gelmeden gelen TOMA’lar aynı zamanda alana yardım için gelmeye çalışan diğer araçların da girişini engelliyor.

Zırhlı araçlar insan parçalarının üzerinden geçiyor 

Görüntüler saat 10.27 sularında Yenimahalle yönünden bir ambulans ve 2 adet akrep tipi zırhlı araç, katliamın yaşandığı alana arka arkaya geliyor.

Zırhlı araçların önündeki ambulans cenazeleri ezmemek için duruyor. Ancak çevredeki yurttaşların tüm engellemelerine rağmen akrep tipi 2 araç, çevredeki yurttaşların tüm engellemelerine rağmen yerde kalan insan parçaları üzerinden geçiyor.

Polislerin akrep tipi araçlarla geçişi sırasında yurttaşların, yerde kalan yaralılara da müdahale ettiği görülüyor. Akrep tipi araçlar ise yardım etmek isteyen yurttaşlara çarparak ilerliyor.

İşte o görüntüler:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Etkinlikleri başlıyor
Sonraki Haber
Türkiye’nin ardından Suudi Arabistan’ın da Rusya’dan S-400 satın alacağı duyuruldu