Ana SayfaÇalışma Yaşamı21 bin 409 kadın kamudan ihraç edildi

21 bin 409 kadın kamudan ihraç edildi

HABER MERKEZİ – 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan KESK Adana Şubeler Platformu üyesi kadınlar, KHK’ler ile 21 bin 409 kadının kamudan ihraç edildiğini ve bin 409 kadın akademisyenin de işinden edildiğini söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

SES Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yıldız, yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddete ilişkin şu verileri paylaştı:

2017 yılının ilk 10 ayında en az 242 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledildi, 77 kadın tecavüze uğradı, 207 kadın taciz edildi, 286 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Basına yansıyan vakalar sonucu oluşturulmuş bu sayıların gerçekte çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken iyi hal, haksız tahrik gibi cezai indirimler uygulanmaya devam ediyor.

’21 bin 409 kadın kamudan ihraç edildi’

Yıldız, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 28 Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 21 bin 409 kadının kamudan ihraç edildiğini, bin 409 kadın akademisyenin işinden edildiğini ve on binlerce kadın emekçinin ise adli idari soruşturmalara ve cezalara maruz kaldığını ifade etti.

Sibel Yıldız, şu verilerle sözlerini sürdürdü:

91 belediyeye kayyum atandı. Kayyumların ilk icraati kadın birimlerini kapatmak oldu. Belediye eş başkanları, kadın milletvekilleri, kadın insan hakları aktivistleri, kadın gazeteciler ve sendikacılar tutuklandı. KHK ile 11 kadın derneği ve 1 çocuk derneği kapatıldı.

‘Nuriye ve Semih işe iade edilsin’

Yıldız, sözlerini ise şöyle sonlandırdı:

Buradan bir kez daha Nuriye Gülmen’in tutukluluğuna son verilmesini, Nuriye ve Semih başta olmak üzere ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf için neden telaşa kapılıyorsunuz?
Sonraki Haber
Mısır'da kadın şarkıcı 'ahlaksızlığı özendirdiği' iddiasıyla gözaltında