Ana SayfaGüncel239 gündür açlık grevinde: ‘Nuriye için koşullar riski arttırıyor’

239 gündür açlık grevinde: ‘Nuriye için koşullar riski arttırıyor’

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 239’uncu gününde. Avukat Şahap Örsal, Gülmen’in bilincinin ve moralinin iyi olduğunu belirtse de “Nuriye için koşullar riski arttırıyor” uyarısında bulundu. Gülmen’in çağrısını da ileten Örsal, eğitimcinin ancak işe iadesi gerçekleştiğinde açlık grevini sonlandıracağını aktardı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 239’uncu gününde.

Numune Hastanesi’nin tutuklu koğuşunda eylemine devam eden Gülmen’i ziyaret eden avukatı Şahap Örsal, Gülmen’in sağlık durumu, bulunduğu koşullar ve taleplerine ilişkin Mezepotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuştu.

‘Nuriye için koşullar riski arttırıyor’

Örsal, Gülmen’in bilincinin ve moralinin iyi olduğunu belirterek, şunları aktardı:

Odasındaki ışık 24 saat açık. Dolayısıyla sağlıklı olarak uykusunu alamadığından yakınıyor. Geçici olarak bir şeylerle örterek bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Tabi hijyen koşulları ne kadar elverişli bu ayrı bir konu. Çünkü, koridor gardiyanların, hastane görevlilerinin, diğer hükümlü ve tutukluların kullanımına açık ortak bir yer. Neredeyse hiç güneş ışığı almayan bir yer. Dolayısıyla katlanan bir elverişsizlik var orada. Sağlık koşulları bugün 239’uncu gündür süren bir açlık grevi ile birlikte değerlendirildiğinde olağan yaşamını sürdüren biri için çok ağır olmasa bile Nuriye için o koşullar riski arttırıyor.

Kaygısı ‘zorla müdahale’

Nuriye Gülmen’in temel kaygısının “zorla müdahale” olduğunu aktaran Örsal, “Kişinin izni olmadan müdahale edilemez. Sonuçları ne olursa olsun buna hasta karar verir. Bu konuda Nuriye’nin temel nesnel nedenleri ne bilmiyoruz; ama koşulları nedeniyle bunu öngörecek durumdayız” dedi.

‘İşime iade edildiğimde açlık grevim sona erecektir’

Avukat Örsal, Gülmen’in taleplerini ve kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamalarını ise şöyle aktardı:

Kendi iradesini desteklemek ve benzer durumda olanların hak arayışını güçlendirmek için videolar çekilebileceğini, sosyal medyanın bu yönlü kullanılabileceğini, bulunduğu mahkum koğuşuna daha düzenli ziyaretlerin yapılabileceğini söyledi. Başta hekimler olmak üzere meslek odalarınca ziyaret taleplerinin ileri sürülmesini uygun görüyor.

Açlığımın ya da 239 gündür aç kalışıma vurgu yapmanın ve tutukluluğumun bir önemi yok. Ben işimi istiyorum. Ancak işime iade edildiğimde bu durum sona erecektir. Bu konuda iradem var. Bu irade beni ayakta tutuyor ve güçlü kılıyor. Bunun dışında bir isteğim yok.


Nuriye Gülmen’in babası: Düşünme kabiliyeti duruyor ama fiziken çökmüş


 

Previous post
Kadının iç dünyasını resmeden Ronas: Sergimi IŞİD'le savaşta yaralananlara adadım
Next post
PYD masaya davet edilirken Erdoğan’dan operasyon açıklaması: 'Rusya ile anlaşmamız Afrin'i kapsayacak'