Ana SayfaGüncel39. İstanbul Maratonu: ‘Düşlere güç ver’ diyerek çocuklar için koştular

39. İstanbul Maratonu: ‘Düşlere güç ver’ diyerek çocuklar için koştular

HABER MERKEZİ – Bu yıl ‘Çocuklar İçin Koş’ temasıyla düzenlenen Vodafone 39’uncu İstanbul Maratonu koşuldu. Maratona birçok sivil toplum örgütü çeşitli alanlarda farkındalık yaratmak için katılırken, sosyal sorumluluk projesi için Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giyenler polis engeliyle karşılaştı.

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu bu yıl ‘Çocuklar İçin Koş’ temasıyla düzenlendi.

Maratonda tekerlekli sandalye, 42K, 15K, 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuldu.

Maratonu  erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich kadınlarda ise Ruth Chepbgetich  kazandı.

Gezi direnişinde polis ve esnaf tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl da sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu’na dahil oldu ve Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da maratonda koştu.

Ali İsmail Korkmaz tişörtlerine engelleme

Özgürüz’ün haberine göre maratona Ali İsmail Korkmaz tişörtü ile gelenler polis engeli ile karşılaştı. Polis birçok kişiden “siyasi simge” olduğu gerekçesiyle Ali İsmail’in fotoğraflarının bulunduğu tşörtleri çıkartmalarını istedi. Polisin CHP milletvekili Erdal Aksünger’in tişörtüne de el koymaya çalıştığı belirtildi.

Engellemelere rağmen birçok kişi Ali İsmail Korkmaz tişörtü ve “Düşlere güç ver” sloganıyla maratona katıldı.

Koşuya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve CHP’li milletvekilleri de destek verdi.

Asya’dan Avrupa yakasına geçen grup Gezi direnişine atıfta bulunarak, kol kola girerek hatıra fotoğrafı da çektirdikten sonra maratona devam etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hariri'nin 'istifasının' perde arkası: 'Zorla tutuluyor, yerine ağabeyinin gelmesi isteniyor'
Sonraki Haber
Yüksel’de eylemin 369. günü: Polis müdahale etti, 7 kişi gözaltına alındı