Ana SayfaGüncel8 aydır tutukluydu: Gazeteci Selman Keleş tahliye edildi

8 aydır tutukluydu: Gazeteci Selman Keleş tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan gazeteci Selman Keleş, ilk duruşmasında tahliye edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Selman Keleş ile İpekyolu Belediyesi çalışanı Arif Aslan, 20 Mart’ta haber takibi için Van Büyükşehir Belediyesi civarında çekim yaparken gözaltına alınmış, 31 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Keleş ve Aslan hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Van 5. Ağır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan Selman Keleş ile Arif Aslan hakkında tahliye kararı verildi.

İddianameden

Keleş ve Aslan ile ilgili hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, belediye etrafındaki çekilen blok fotoğraflar için iki ismin “örgüt tarafından gerçekleştirilebilecek eylemler için ön çalışma yapıyor olabilecekleri” şeklinde yorumlandı.

Keleş’in fotoğraf makinesinin hafıza kartında bulunan askeri araç, helikopter fotoğraflarının “suç unsuru” sayıldığı iddianamede, rutin bir haber için çekilen Dilucu Sınır Kapısı fotoğrafları da yine delil olarak gösterildi.

Gazeteci Keleş’in Gürbulak Sınır Kapısı’nda bulunan bir şüpheli çantanın emniyet tarafından güvenli bir şekilde patlatıldığı anın fotoğrafları da dosyaya eklendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YSK yapısında değişiklik yapan yasa teklifi Meclis’te
Sonraki Haber
Demirtaş’ın duruşmaya getirilmeme gerekçesi: 'Diyarbakır'ın siyasal yapısı'