Ana SayfaGüncel‘900 IŞİD’li Türkiye’ye geçti’ iddiası Meclis gündeminde

‘900 IŞİD’li Türkiye’ye geçti’ iddiası Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, ABD merkezli Soufan Center’ın “900 IŞİD’li Türkiye’ye geçti” denilen son raporundaki ifadelere dikkat çekerek, bu yöndeki iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Soufan Center, “Halifeliğin Ötesi: Yabancı Savaşçılar ve Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit” adlı son raporunu açıklamış, bu kişiler arasında Türkiye’ye dönen yaklaşık 900 kişinin olduğu bilgisi de raporda yer almıştı.


‘Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit’ raporu: Hiçbir engele takılmayan 900 IŞİD’li Türkiye’de


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da bu rapora dikkat çekerek, yaklaşık 900 IŞİD’linin Türkiye’ye döndüğü yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Kerestecioğlu, raporda yer alan iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Kerestecioğlu önergesinde, Soufan Center’in raporunda yer alan şu iddialara yer verdi:

Suriye ve Irak’ta IŞİD adına savaşıp da ülkelerine geri dönenler arasında Türk pasaportu taşıyanlar birinci sıradadır. Yaklaşık 900 IŞİD militanının herhangi bir engele takılmadan Türkiye’ye döndüğü belirtilmektedir. Son günlerde IŞİD’e yönelik operasyonlar da dikkat çekmektedir. Bu operasyonlar kapsamında son bir haftada İstanbul’da 32 kişi, Ankara’da haklarında yakalama kararı bulunan 245 şüpheliden 172’si gözaltına alınmıştır.

Kerestecioğlu, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Son bir yılda Türkiye’ye giriş yapan IŞİD’li sayısı kaçtır? Buna dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?
  • Son bir yılda IŞİD’e yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden kaçı tutuklanmıştır? Kaçı serbest bırakılmıştır?
  • Türkiye’ye dönüş yapan IŞİD’lilere yönelik hangi tedbirler geliştirilmektedir? Sınır güvenliğine dair hangi çalışmalar yapılmaktadır? Buna yönelik Bakanlığınızın çalışmaları nelerdir?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Katliamı Davası | Duruşma öncesi 'davayı sahiplenin' çağrısı
Sonraki Haber
Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 10 gündür açlık grevinde