Ana SayfaGüncelAB: Gülen hareketini terör örgütü olarak görmüyoruz

AB: Gülen hareketini terör örgütü olarak görmüyoruz

HABER MERKEZİ – AB Terörle Mücadele Koordinatörü, “Türkiye’nin Gülen Hareketi’nin terör örgütü olduğu görüşünü paylaşmıyoruz” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, AB’nin, Türkiye’nin Gülen hareketinin ‘terör örgütü’ olduğu görüşünü paylaşmadığını söyledi.

Reuters’a konuşan Gilles de Kerchove, Kerchove AB’nin bu duruşunu değiştirmesi için somut kanıtlar sunulması gerektiğini belirtti.

AB Terörle Mücadele Koordinatörü, “FETÖ konusunda… biz bunu bir terör örgütü olarak görmüyoruz ve AB’nin yakın zamanda bu görüşünü değiştireceğini de düşünmüyorum” dedi.

Türkiye’nin iade talepleriyle ilgili de konuşan Kerchove, “İade kararı üye ülkelerin elinde, ve çoğu zaman bağımsız yargı güçlü kanıtlara ihtiyaç duyar” dedi.

Kerchove “Bir telefon uygulaması indirmek gibi dolaylı kanıtlara değil, darbe girişimiyle bağlantılı olduklarını gösteren somut, maddi kanıtlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

15 Temmuz’un ardından

Hükümet, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden Fethullah Gülen’i sorumlu tutuyor.

Bu konuda AB ve ABD’nin Türkiye’ye yeterince destek vermemesinden şikayet ediliyor.

Türkiye’de darbe girişiminin ardından Gülen hareketiyle bağlantılı olmakla suçlanan yaklaşık 50 bin kişi tutuklandı, yaklaşık 150 bin kişi de işten çıkarıldı ya da açığa alındı.

Bu kişilerden bazıları sadece ByLock adlı mesajlaşma uygulamasını indirmiş oldukları için gözaltına alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rıza Sarraf: Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim
Sonraki Haber
PYD: Rusya ısrarcı, Soçi'deki kongreye katılacağız