Ana SayfaDünyaABD: Kuzey Kore’yi tamamıyla yok ederiz

ABD: Kuzey Kore’yi tamamıyla yok ederiz

HABER MERKEZİ – ABD’nin BM Temsilcisi, tüm ülkelere Kuzey Kore’yle ilişkileri kesme çağrısında bulundu ve savaş durumunda Kuzey Kore’nin “tamamıyla yok edileceğini” söyledi.

Japonya yönünde bir balistik füze denemesi daha gerçekleştiren Kuzey Kore, “ABD topraklarını vurabilecek füzenin başarıyla denendiğini” bildirmişti.

Kuzey Kore’nin Salı günü gerçekleştirdiği yeni balistik füze denemesi üzerine Çarşamba günü Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde bir acil durum toplantısı düzenlendi.

DW Türkçe’nin haberine göre toplantıda konuşan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “Dün Kuzey Kore’nin diktatörü dünyayı savaştan uzaklaştırmayan, aksine savaşa daha da yaklaştıran bir seçim yaptı” dedi.

Haley, “Savaş çıktığı takdirde, emin olun, Kuzey Kore rejimi tamamıyla yok edilecek” şeklinde konuştu.

Konsey’de yaptığı konuşmada Haley, “Tüm milletleri Kuzey Kore’yle tüm ilişkileri kesmeye davet ediyoruz” dedi.

Haley, Kuzey Kore’nin en büyük ticaret ortağı olan Çin’in Devlet Başkanı Şi Jinping’e de “Kuzey Kore’ye petrol ticaretini tamamen kesme” çağrısında bulundu.

Kuzey Kore’nin son füze denemesi

Kuzey Kore’nin denediği son füzenin ABD’nin her noktasını vurabilecek kapasiteye sahip olduğu iddia ediliyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un emriyle gerçekleştirilen füze denemesinin ‘başarıyla’ tamamlandığı duyurulmuştu.

Yapılan açıklamada “ülke lideri Kim Jong-un’un emriyle yapılan denemenin başarıyla tamamlandığı” belirtilmiş ve ‘bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu’ kaydedilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise son füze denemesinin ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u “hasta kukla” olarak nitelemiş ve bu ülkeyi yeni “büyük” yaptırımlarla tehdit etmişti.

Daha önce en son 15 Eylül’de orta menzilli balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore, Kasım ayında ABD tarafından “teröre destek veren devletler” listesine eklenmişti.

Washington yönetiminin Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları artırma hamlesine karşılık Pyongyang, ABD’nin kararının “ciddi provokasyon” olduğunu belirterek yaptırımların asla işe yaramayacağını savunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Belge sahte' açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım
Sonraki Haber
Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a 100 bin TL ceza