Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü 17-25 Aralık’ı hatırlatarak ‘umutlanmayın’ dedi: Biz o cehennemden geliyoruz

AKP Sözcüsü 17-25 Aralık’ı hatırlatarak ‘umutlanmayın’ dedi: Biz o cehennemden geliyoruz

HABER MERKEZİ – ABD’de Rıza Sarraf’ın tanık olarak katıldığı ve itiraflarda bulunduğu davaya ilişkin konuşan AKP Sözcüsü Ünal, Sarraf’ın ‘bazı ifadelere zorlandığını’ söyleyerek, “Umutlanmayın. Biz 17-25 Aralık cehenneminden geliyoruz. Kimsenin yüzünde gülücükler açmasın” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgelerine ilişkin de konuşan Ünal, CHP’nin “Anayasa Komisyonu araştırsın” önerisine kapıyı kapatarak, “Meclis’in işi yok sizin yalanlarınızla mı uğraşacak? Ortaya konulan belgeler yargının meselesi” diye konuştu.

Rıza Sarraf’ın sanıkken tanık olduğu ve kimi itiraflarda bulunduğu ABD’deki davaya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, davayı ‘tiyatro oyunu’ olarak nitelendirdi.

Partisinin Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla milletvekilleri ile bir araya geldikten sonra açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü,“Bu oyunun bir aktörü olmayacağız” dedi ve ekledi: “Sanık sandalyesine oturtmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

İtirafnamesi de yayınlanan Rıza Sarraf’ın “bazı ifadelere zorlandığını” söyleyen Ünal, “Kendi ifadesinde de hapiste kalmamak için anlaştığını söyleyen bir kişinin ifadeleri üzerinden hukuk arayışına mı gireceğiz; Türkiye’nin rehin alınmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ünal, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili olan 17-25 Aralık sürecini hatırlatarak da şunları söyledi:

Bunun üzerinden umutlananlara söylüyorum, umutlanmayın. Biz 17-25 Aralık cehenneminden geliyoruz. Kimsenin yüzünde gülücükler açmasın. Bu kişilerin ifadeleri üzerinden bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlarsa şunu bilsinler, 2002’den beri AK Parti’den kurtulmak isteyenler, AK Parti’den, Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulsanız, milletten kurtulamazsınız. Milletten kurtulsanız Allah’tan kurtulamazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün dava açacağını ifade etti. Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki günlerde Trump ile bir görüşmesi olacak.

Man Adası belgeleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki şirketlere para gönderdiği iddiasına dayanak olan belgeler ile ilgili de konuşan AKP Sözcüsü Ünal, “Gösterilen evrakın ne olduğu bilinmiyor” dedi.

Bu evrakı yargıyla paylaşın diyoruz. İspat hakkı da vermiyor. Cumhurbaşkanımız dava açtı. Bundan sonrası yargının işidir. Bu belgeleri bundan sonra yargı ile paylaşması gerekli. Yargı ile basın ile paylaşmıyor. Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istiyorlar. Meclis’in işi yok sizin yalanlarınızla mı uğraşacak? Ortaya konulan belgeler yargının meselesi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a 100 bin TL ceza
Sonraki Haber
AİHM’den CHP’nin referandum başvurusu için karar