Ana SayfaGüncelAKP’den Kılıçdaroğlu’na ilk yanıt: Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı

AKP’den Kılıçdaroğlu’na ilk yanıt: Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının yurt dışına para kaçırdığına dair ‘belgeli’ yanıtına AKP’den ilk tepki partinin Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, “Belgeler ticaret kaynaklı, iddiaları çöktü” dedi ve “Kılıçdaroğlu, istifa etmeli” açıklamasında bulundu. Erdoğan’ın avukatı Özel ise belgelerin ‘sahte’ olduğunu iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının yurtdışına gönderdiği paralara ilişkin yaptığı ‘belgeli açıklama’ya AKP’den ilk tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı” dedi.

A Haber’e konuşan AKP’li Turan, şunları söyledi:

Biz bu iddiayı zaten ciddiye almamıştık. Az önce izledik Kılıçdaroğlu’nu. Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu, istifa etmeli.

Erdoğan’ın avukatı: Gösterdiği kağıtların tamamı sahte

Turan’ın kullanıdığı bu ifadelerin hemen ardından ise Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partinin grup başkanvekili Turan’ın “ticaret kaynaklı” dediği belgelerin tamamının “sahte” olduğunu iddia eden Özel, “Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan” diye konuştu.

Özel, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun, para transferlerinin bulunduğu söz konusu kağıtları mesai bitimine kadar bir Cumhuriyet savcılığına vermesini ve suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı yakınlarının “yurt dışına milyonlarca lira kaçırdığını” iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında bazı belge ve dekontları paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan’a ait olduğunu iddia ettiği para dekontlarını gösterdi.


CHP’den gelecek açıklamayı beklemeyen Erdoğan: Belge açıklayacakmış, hep iftira iftira iftira

Kılıçdaroğlu ‘belgelerle’ konuştu, Erdoğan’a seslendi: Gereğini yap


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tahir Elçi 10.53'te anıldı: 'Ölümü, barıştan uzaklaşılan sürecin miladı'
Sonraki Haber
Kızıltepe JİTEM Davası: Duruşmada davanın avukatlarından Tahir Elçi anıldı, mahkeme başkanı bağırdı