Ana SayfaDünyaAlmanya Türkiye’den gelen sığınmacı sayısını açıkladı

Almanya Türkiye’den gelen sığınmacı sayısını açıkladı

HABER MERKEZİ – Almanya Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, Almanya’da bulunan 1 milyon 600 bin sığınmacıdan 49 bin 250’si Türkiye vatandaşı.

Almanya Federal İstatistik Dairesi, 2016 yılı sonunda Almanya’da bulunan sığınmacı sayısını açıkladı.

Verilere göre Almanya’da 2016 yılı sonunda 1 milyon 600 bin sığınmacı bulunduğu açıklandı.

Wiesbaden’daki Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bu sayının 2014 yılına kıyasla 851 bin fazla olduğu belirtildi.

Açıklanan sayılar, iltica başvurusunda bulunan ama henüz başvurusu sonuçlanmayan, Cenevre Sözleşmesi uyarınca mülteci olarak kabul edilen, geçici koruma sağlanan ve iltica başvuruları reddedilen ama henüz ülkeyi terk etmemiş sığınmacıları kapsıyor.

Türkiye yedinci sırada

Yabancılar Kayıt Merkezi’nin verileri temelinde hazırlanan istatistiklere göre, 31 Aralık 2016 itibarıyla yaklaşık 49 bin 250 Türk’ün sığınmacı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, bu başvurulardan yüzde 15’i henüz sonuçlanmadı. Yüzde 77’si kabul edildi, yüzde 8’i ise reddedildi.

Almanya’ya insani nedenlerle sığınma başvurusunda bulunanların geldikleri ülkelere bakıldığında ise Türkiye vatandaşları yedinci sırada bulunuyor.

Türkiye’den Almanya’ya yapılan iltica başvuruları

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye vatandaşlarının Almanya’ya yaptığı iltica başvurusunun arttığını belirtmişti.

Maiziere, devlet çalışanı olan 250’si diplomatik, 365’i hizmet pasaportu sahibi 615 Türkiye vatandaşının iltica başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Previous post
Hapiste Kadın Ağı: Meclis görüşmeleri olumluydu, gündemde tutmaya devam edeceğiz
Next post
Diyarbakır’da polis baskını düzenlenen evde çatışma: 1 polis ve evdeki bir kişi yaşamını yitirdi