Ana SayfaGüncelAnketlerde partisi baraj altında gözüken Bahçeli’den ‘seçim barajı’ çıkışı: Yüzde 10 çok ağır

Anketlerde partisi baraj altında gözüken Bahçeli’den ‘seçim barajı’ çıkışı: Yüzde 10 çok ağır

HABER MERKEZİ – Geçmişte “Meclis’e bölücüler girer” diyerek yüzde 10 barajını savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, 2019’daki seçim gündemdeyken son anketlerde partisinin seçim barajının altında görünmesi ile beraber, “seçim barajının düşürülmesi gerektiğini” söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim barajının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Meclis’teki makam odasında gazetecilere gündemi değerlendiren Bahçeli, “yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır bir seviye olduğunu” ifade etti.

Geçmişte, “bölücü unsurların TBMM’de temsiline imkan vermeyecek bir baraj oranı olarak yüzde 10’un devamından yana olduklarını” hatırlatan MHP lideri, “bu oranın, değişik ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldiğini” vurguladı.

MHP lideri Bahçeli, konuya dair şunları söyledi:

Şimdi Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içerisinde bunu nasıl başarırız, Türkiye’yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur Batı demokrasilerindeki gibi, yüzde 7 mi olur yoksa yüzde 10’da kalıp böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi yok farz edip ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkartmak lazım.

Son anketlerde baraj altında ya da sınırda

MHP lideri Bahçeli’nin seçim barajı çıkışı, 2019’daki seçim öncesine ve MHP’den ayrılanların Meral Akşener öncülüğünde kurduğu İYİ Parti’nin anketlerdeki yükselişi sonrasına denk geldi.

Bu anketlerden sonuncusu olan SONAR’ınkinde, MHP yüzde 7.78 oran ile barajın altında kalıyor, İYİ Parti ise büyük çıkış yaparak yüzde 16.06 oranında görünüyordu.

KONDA da yaptığı son seçim anketinde MHP’yi baraj sınırında gösteriyordu.


SONAR’dan seçim anketi: Hangi parti kaç oy alıyor, hangisi baraj altında?

Previous post
Avrupa'da bir ilk: Almanya'da artık 'üçüncü cinsiyet' tanınacak
Next post
Bahçeli'nin çıkışı sonrası CHP'den 'seçim barajı' açıklaması