Ana SayfaGüncelBahçeli’den NATO’ya: Bu tamir ve telafisi olmayan bir rezillik

Bahçeli’den NATO’ya: Bu tamir ve telafisi olmayan bir rezillik

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Norveç’teki NATO tatbikatında görevli 40 askerini geri çekmesine neden olan olayla ilgili bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu tatbikat görünümlü provokasyondur” dedi. Bahçeli olayı, “tamir ve telafisi olmayan bir rezillik” diyerek nitelendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatında bir simülasyonda hem Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “düşman” hedefler arasında gösterilmesine tepki gösterdi.

Bu olayın “tamir ve telafisi olmayan bir rezillik” olduğunu söyleyen Bahçeli, “NATO’nun vakit geçmeden sorgulanması gerek” dedi.

‘NATO yokken biz vardık’

“NATO yokken biz vardık” diyen Bahçeli, bu hareketi ‘su katılmamış bir düşmanlık emaresi’ olarak değerlendirdi ve şöyle devam etti:

Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar, ne hazin, ne yazık ki, bir tarafta yüzümüze gülerken diğer tarafta sırtımıza hançeri saplamak, ayağımıza ve bahtımıza pranga vurmak için çalışmış, çabalamış ve oyun içinde oyun planlamışlardır. Açıkça ifade etmem gerekirse NATO bunlardan birisidir.

Artık ve vakit kaybetmeksizin NATO’nun sorgulanması, dünden bugüne emel ve hedeflerinin masaya yatırılması Türkiye için aciliyeti olan bir mecburiyettir. Ya hep ya hiç diyeceğimiz bir sınıra yaklaşıldığı bir gerçektir. Özürmüş, ne özrü, neyin özrü?

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki bir tatbikatta Atatürk’ün ve kendisinin resminin hedefe konduğunu söylemişti.

Cuma günü açıkladığı olaya büyük tepki gösteren Erdoğan, “Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz” demişti.

Türkiye’nin Norveç’teki NATO tatbikatında görevli 40 askerini geri çekmesine neden olan olayın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg özür dilerken, TSK tarafından yapılan açıklamada da “olayla ilgili yazılı ve sözlü olarak özür dilendiği ve sorumlu iki kişinin görevine son verildiği bilgisinin alındığı” kaydedilmişti.