Ana SayfaGüncelBahçeli’nin çıkışı sonrası CHP’den ‘seçim barajı’ açıklaması

Bahçeli’nin çıkışı sonrası CHP’den ‘seçim barajı’ açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim barajına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirerek, “Seçim barajı hiç olmamalı. Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yüzde 10 seçim barajı düşürülmeli” çıkışı sonrası, bir ‘baraj’ açıklaması da Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bahçeli’nin açıklamasına dair değerlendirmesinde, “Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir” dedi.

Tezcan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Barajlı siyaset, seçim, barajlı demokrasi demektir. Barajlı demokrasi de eksik veya olmayan demokrasidir. Seçim barajının olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Seçim barajı hiç olmamalıdır. Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir. Ama arzu edilen hiç olmaması.

Bahçeli ne dedi?

Geçmişte “Meclis’e bölücüler girer” diyerek yüzde 10 barajını savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, 2019’daki seçim gündemdeyken son anketlerde partisinin seçim barajının altında görünmesi ile beraber, “seçim barajının düşürülmesi gerektiğini” söyledi.

Meclis’teki makam odasında gazetecilere gündemi değerlendiren MHP lideri, “yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır bir seviye olduğunu” ifade etti.


Anketlerde partisi baraj altında gözüken Bahçeli’den ‘seçim barajı’ çıkışı: Yüzde 10 çok ağır


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anketlerde partisi baraj altında gözüken Bahçeli'den 'seçim barajı' çıkışı: Yüzde 10 çok ağır
Sonraki Haber
IŞİD biterken: Türk-Kürt savaşının fitili yakında yakılabilir – Abdulbari Atwan