Ana SayfaGüncelBerkin Elvan duruşması yarın: “Dava tüm çocukların davası”

Berkin Elvan duruşması yarın: “Dava tüm çocukların davası”

HABER MERKEZİ – Çağlayan Adliyesi’nde yarın görülecek Berkin Elvan davasının 3’üncü duruşmasına katılım çağrısı yapan baba Sami Elvan, “Bu dava sadece Berkin’in değil tüm çocukların davası. Onun için herkesin sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması yarın İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Önceki duruşmada mahkemenin istenilmesine karar verdiği hiçbir bilgi ve belgenin gönderilmediğini dile getiren dava avukatları, davanın uzatılmaya çalışıldığını ve sonuçsuz bırakılmak istendiğini söyledi.

Elvan ailesinden sahiplenme çağrısı

Elvan’ın babası Sami Elvan ise şu ana kadar görülen iki duruşmanın tamamen siyasi iktidarın baskısı altında geçtiğini ifade etti.

Elvan, taleplerinin asla değişmediğini kaydederek, destek için çağrıda bulundu.

Kendilerine göre her şeyin çok açık olduğunu ifade eden Elvan, “Vuranlar da, emir verenler de belli zaten. Burada sadece Berkin ismi var ama tüm çocuklar için önemli bir dosya. Onun için de herkesin sahiplenmesi gerekiyor. Kamuoyunun desteğine bu açıdan çok ihtiyacımız var” dedi.

“Çıkacak karar, diğer çocukların davalarında da emsal olacak”

“Bu dava sadece Elvan ailesinin davası değil” diyen baba Elvan, bu davada çıkacak bir kararın öldürülen diğer çocukların davalarında da emsal bir karar olacağını kaydetti.

Elvan, “Baştan beri katili koruyorlar. Bu kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Ne oldu?

Berkin Elvan, Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı’da bulunan evinden ekmek almaya giderken polislerin attığı gaz fişeği ile yaralanıp hastaneye kaldırıldı. 269 gün sonra, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitirdi.

Elvan’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu otopsi raporu savcılığa 21 Nisan 2014’te ulaştı.

Berkin Elvan’ın vurulduğu sokağın başındaki TOMA’ya ait kamera görüntüleri, Ulusal Kriminal Büro görevlisi bilirkişisi tarafından incelendi ve analiz raporu 6 Mayıs 2014’te dosyaya sunuldu.

Soruşturma 7 Aralık 2016’da tamamlandı. Bu süreçte dosyaya bakan altı savcı değişti.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, tek sanık olarak gösterilen polis memuru F.D.’nin “olası kastla öldürme” suçundan yargılanması istendi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 42 polis hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamede, bilirkişi ve Adli Tıp Kurumundan alınan raporlar ile tanık ve müşteki beyanlarına yer verildi.

11 sayfalık iddianamede, Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Previous post
Duruşmaya iki gün kala Sağlık Bakanı'ndan Nuriye Gülmen'e 'zorla müdahale' sinyali
Next post
BBC'nin haberi ve 'tahliyenin' perde arkası: Rakka'da ne oldu?