Ana SayfaGüncelCeylanpınar cinayetleri davası: 5 kez savcı değişti, mütalaa için yine süre istendi

Ceylanpınar cinayetleri davası: 5 kez savcı değişti, mütalaa için yine süre istendi

HABER MERKEZİ – Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerle ilgili davada verilmesi beklenen mütalaa için savcılık beşinci kez süre istedi.

20 Temmuz 2015’te Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerle ilgili davanın 10’uncu duruşması Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu yargılanan Mehmet Naci Yılmaz, Sedat Aydın ve Hüseyin Aydın tutuldukları cezaevinden SEGBİS ile katılırken, Urfa T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Hasan Aydın ise duruşmada hazır bulundu.

5 kez savcı değişikliğin yaşandığı davada bir önceki duruşmada savcı, mütalaa için süre istemişti.

Duruşmada kimlik tespiti ardından Hasan Aydın’ın savunmasına geçildi.

Aydın, SEGBİS yoluyla yaptığı savunmasını Kürtçe yapmak istediğini söyledi.

Aydın’ın savunması sırasında mahkeme başkanı tutukluların kendi aralarında konuştuklarını belirterek, Aydın hakkında “ciddiyetsiz bir şekilde söz aldı” diyerek tutanaklara geçirdi.

Bunun üzerine Aydın, “Ciddiyetsiz olan sizsiniz. Ben 2 yıldan fazladır tutukluyum. 1 buçuk yıldır savunma dahi yapamıyorum. Kürtçe ifade vermek istiyorum ancak ‘Kürtçe bilinmeyen bir dil’ olarak tutanaklara geçiyor. Siz olayın içeriğini dahi bilmiyorsunuz ve söylemediğim şeyleri kayda geçiyorsunuz. Bana ‘ciddiyetsiz’ diyemezsiniz. Duruşmaya ciddiyetsiz yaklaşan sizlersiniz. Ben ana dilimde savunma yapmak istiyorum. 5 duruşma oldu mütalaa isteniyor” diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmadan sonra Aydın’ın SEGBİS’deki görüntüsü karartıldı.

Kürtçe savunma ise tutanaklara “Türkçe konuşmadığı görüldü” şeklinde geçti.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti dosyanın mütalaası için 5’inci kez süre verilmesine, avukatların müvekkillerinin duruşma salonunda hazır edilmesi talebinin ise ara mahkemede değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 28 Aralık’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru
Sonraki Haber
Rıza Sarraf'tan önce Erdoğan'ın sözcüsünden itiraflar: İran'la bu ticareti yapmak zorundaydık