Ana SayfaGüncelCezaevleri için ‘Askıda Kitap’ kampanyası: ‘Bir kitap da sen paylaş’

Cezaevleri için ‘Askıda Kitap’ kampanyası: ‘Bir kitap da sen paylaş’

HABER MERKEZİ – Aram Kitabevi’nin tutuklular için başlattığı “Askıda Kitap” kampanyası sürüyor. İki aydır devam eden kampanya kapsamında 70 tutukluya toplam 350 kitap gönderildi. Kampanyanın aktivistlerinden Fatma Arslan, kampanyayı büyütüp daha fazla tutukluyu kitapla buluşturabilmek için duyarlılık çağrısında bulundu.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan  Aram Kitabevi, OHAL koşullarından en fazla etkilenen ve yoğun hak ihlallerinin yaşandığı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak amacıyla iki aydır “Askıda Kitap” kampanyası düzenliyor.

Kampanya kapsamında okurlar kitapevinde oluşturulan “Askıda Kitap” köşesine tutuklu ve hükümlülere göndermek istedikleri kitapları bırakıyor, kitapevi ise bu kitapları kendilerine mektup yoluyla ulaşan tutuklu ve hükümlülere gönderiyor.

İki aydır süren kampanya kapsamında şimdiye kadar 28 farklı cezaevinde bulunan 70 tutukluya 350 tane kitap gönderildi.

Kampanyanın aktivistlerinden Aram Kitabevi çalışanı Fatma Arslan, iki aydır yürüttükleri kampanyayla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını söyledi ve  daha fazla tutukluya ulaşmak için dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Cezaevlerinden de kampanyaya dair kendilerine geri dönüşlerin olduğunu dile getiren Arslan şunları söyledi:

Bize çok olumlu dönüşler oluyor. Bu kampanyayı başlattığımız için bize teşekkür ediyorlar. Bizim için çok önemli olan mektuplardan birinde tutuklu bir arkadaş, okuduğu kitapları bizimle paylaşabileceğinden bahsetmiş. Bize yolladı, ‘Başka cezaevlerindeki arkadaşlara gönderin’ dedi. Bizim için çok duygusal, bir o kadar da dayanışmayı büyütecek bir davranıştı.

Kitap okurlarına bir tane de askıya kitap almaları yada bırakmaları çağrısında bulunan Arslan, “Çünkü cezaevindekilerin içeride kitap okuma dışında çok da imkanları yok ve kendilerini bir nebze de olsa kitap okumakla özgür hissediyorlar. Dolayısıyla onlara nefes olmak adına dayanışmak çok önemlidir. Bütün okuyuculardan desteklerini bekliyoruz” dedi.