Ana SayfaGüncelCHP Erdoğan’ın tutumundan memnun: Esad husumeti doğru değildi

CHP Erdoğan’ın tutumundan memnun: Esad husumeti doğru değildi

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile ilgili açıklamasını “Erdoğan’ın bu noktaya gelmesi sevindirici bir” sözleriyle değerlendirdi. ‘Milli çıkarlara’ değinen Tezcan, “Zaten Esad husumeti üzerine kurulmuş bir bölge politikası doğru bir politika değildi. Türkiye’nin çıkarına göre hareket edilmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Soçi’deki üçlü Suriye zirvesinin ardından Şam ile Ankara yönetimlerinin yakınlaşabileceği sinyali vererek, “Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a CHP’den destek geldi.

İstanbul’daki bir açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan,’milli çıkarlar’a dikkat çekerek, Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu noktaya gelmiş olması Sayın Erdoğan’ın tabii ki sevindirici bir şey, ayakları suya ermiş nihayet. Uluslararası ilişkilerde, diplomaside milli çıkarlar vardır. Uluslararası ilişkilerde husumetle, kapıları kapatarak, kavga ederek bu iş olmaz. Suriye meselesinde ilk günden bu yana bizim söylediğimiz şey Suriye’nin toprak bütünlüğünün esas alınmasıdır. Ne yazık ki Suriye meselesinde Türkiye, çözümün aktörü olmaktan çıkmış, tam tersine AK Parti’nin dış politikası nedeniyle sorunun parçası haline dönüşmüştür. Bu son sözlerin bu politikalardan da vazgeçerek, olumlu bir noktaya gidişin işareti olmasını arzu ediyoruz.

Esad’la yüz yüze görüşülmesine sıcak bakıp bakmayacağının sorulması üzerine CHP’li Tezcan, “uluslararası ilişkilerde milli çıkarların önemli olduğunu, herhangi bir kişi üzerinden dış politika yürütülemeyeceğini ifade ederek, Türkiye’nin çıkarı neyi gerektiriyorsa onun yapılması gerektiğini” vurguladı.

Tezcan, “Zaten Esad husumeti üzerine kurulmuş bir bölge politikası doğru bir politika değildi. Türkiye’nin çıkarına göre hareket edilmesi gerekir” dedi.

Ne olmuştu?

Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen üçlü Suriye zirvesi dönüşünde gazetecilerin “Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?” sorusuna “Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır” yanıtını vermişti.

Times gazetesi ise Erdoğan’ın, “Türk ordusunun Şam yönetimine danışmadan Suriye’de Kürt güçlere saldırmayacağına ilişkin Rusya ve İran’a söz verdiğini” yazmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sur'da öldürüldü, mezar taşından kimlikteki Kürtçe adı silindi, aile onardı, bugün ise evine baskın yapıldı
Sonraki Haber
Karlov suikastında TRT Avaz yapımcısı tutuklandı