Ana SayfaGüncelCHP’li vekilden ‘Öcalan’a tecrit’ sorusuna yanıt: İnsanlığa aykırıdır

CHP’li vekilden ‘Öcalan’a tecrit’ sorusuna yanıt: İnsanlığa aykırıdır

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Gürsel Tekin, kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına ilişkin bir soru üzerine, tecridin “insanlığa aykırı” olduğunu dile getirdi ve ekledi: “Türkiye’nin bir anayasası var ve kim olursa olsun bu yasalar çerçevesinde hareket edilmelidir.”

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine tartışılmaya başlanan Öcalan’ın cezaevi koşulları gündemdeki yerini korurken, konuya dair bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geldi.

Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri ve cezaevlerindeki işkence iddialarına değinen CHP’li Tekin, partisinin hazırladığı raporlara dikkat çekerek, “Birçoğunun belgeleri bilgileri var elimizde. Mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Cezaevlerinde her türlü işkence, görüş yasağı ve tecrit ile 1980 dönemindeki uygulamaları hatırladıklarını söyleyen CHP’li vekil, Mezopotamya Ajansı’nın, kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ‘tecrit’ uygulamasına ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi:

İnsanlığa aykırıdır. Türkiye’nin bir anayasası var ve kim olursa olsun bu yasalar çerçevesinde hareket edilmelidir.

Ne oluyor?

PKK lideri Abdullah Öcalan, tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde, 27 Temmuz 2011’den beri avukatları ile, 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı Heyeti üyeleri ile görüştürülmüyor.

6 Ekim 2014’ten beri de ailesi ve arkadaşlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan, darbe girişiminin ardından yaratılan kamuoyu baskısı sonucu geçtiğimiz yılın Eylül ayında kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşebilmişti.

PKK lideri Öcalan’la ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı.

Başsavcılık sosyal medyada bazı hesaplarca Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde yapılan paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulduğunu belirterek, Öcalan’ın yaşamını yitirdiği iddialarını yalanlamıştı.

Meclis’te bir açıklama yapan HDP’li vekiller ise İmralı’da ‘acil’ görüşme gerçekleştirilmesinin sağlanması için hükümete çağrıda bulunmuştu.

Previous post
Gazeteciyi tacize maruz bırakmakla suçlanan Britanya Savunma Bakanı istifa etti
Next post
'Sivillere saldırı' ifadesi kaba ve yaralayıcıymış: HDP'nin SİHA önergesi reddedildi