Ana SayfaGüncel“Çingeneler Zamanı” Türkiye’de ilk kez müzikal olarak sahnede

“Çingeneler Zamanı” Türkiye’de ilk kez müzikal olarak sahnede

HABER MERKEZİ – Emir Kusturica’nın “Çingeneler Zamanı” filmi, Türkiye’de ilk kez müzikal olarak seyirci karşına çıkıyor.

Emir Kusturica’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği “Çingeneler Zamanı” filmi, Türkiye’de ilk kez müzikal olarak sahnelenecek.

Goran Bregovic’in müzikleriyle sahnelenecek oyun, Kumbara Görsel Sanatlar tarafından Türkiye’nin birçok ilinde turneye çıkacak.

Yönetmenliğini Vural Bingöl’ün yaptığı “Çingeneler Zamanı”nın müzik yönetmenliğini üstlenen isim ise Canan Günceri.

Öte yandan müzikalin oyuncu kadrosunda Banu Kırbağ, Cenk Yüksel, Andre Primavera, Canan Güncer, Ali Kemal Aydın, Seda Kement, Gamze Metin, Mehmet Kır, Nilüfer Ömürlü, Ayca Ergün, Erhan Yaman, Sibel Kuşi Yalkı, Esra Uzun, Murat Yaşar Özdemir, Emre Kurtul, Arzu Kurnaz ve Vural Bingöl yer alıyor.

Türkiye’de üç ilde ilk kez sahnede

Sinema eleştirmenleri tarafından başyapıt olarak nitelenen ”Çingeneler Zamanı”nın müzikal uyarlaması, 26 ve 27 Kasım’da İstanbul Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, 18 ve 19 Aralık’ta İzmir Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi ve 25-26 Ocak’ta da Ankara MEB Şura Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

Çingenece çekilen ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan “Çingeneler Zamanı”, 1980’lerin Yugoslavya’sında neşe içinde yaşayan ama hüzünlerini saklayan çingenelerin aşklarını, ayrılıklarını ve yaşadığı acıları anlatıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adıyaman'da tütün protestosuna polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı ve yaralılar var
Sonraki Haber
Çalınan Arap demokrasisi - Enver El Cemeavi