Ana SayfaGüncelDemirtaş’ı hedef alan Soylu hakkında suç duyurusu

Demirtaş’ı hedef alan Soylu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – HDP, geçtiğimiz günlerde partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda Soylu’nun ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’  ve ‘yargıyı etkilemeye çalıştığı’ belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı konuşma nedeni ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyurusunda Soylu’nun Demirtaş’a hakaret ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği vurgulandı.

Soylu’nun adil yargılamayı etkilemeye çalıştığının da belirtildiği suç duyurusunda, cezalandırılması talep edildi.

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Seher’ adlı öykü kitabının gelirini çocukların ve gençlerin eğitim süreci için kullanılacağını açıklayan  Demirtaş’ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

‘Seher’in gelirinin çocukların eğitimi için kullanacağını söyleyen Demirtaş’ın sözlerine atıfta bulunan Soylu, Trabzon’da yaptığı konuşmada, “6-7 Ekim’de bu ülkede bu ülkenin çocuklarının katledilmesinin talimatını veren Selahattin Demirtaş kitap yazmış da gelirini çocukların, gençlerin eğitim süreci için kullanacakmış” demişti.

Soylu söz konusu konuşamsında ayrıca TÜYAP kitap fuarında ‘Seher’i imzalayan yazarları da hedef almış ve “Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz, onlardan ancak dantel olur” diye konuşmuştu.


Soylu’dan TÜYAP’ta Demirtaş’ın kitabını imzalayan yazarlara: Entel değil danteller




Önceki Haber
Kızıltepe JİTEM Davası: Duruşmada davanın avukatlarından Tahir Elçi anıldı, mahkeme başkanı bağırdı
Sonraki Haber
O gün Tahir Elçi'nin yanında olan arkadaşı anlattı: Nereden, nasıl ateş edildiğini gözlerimizle gördük