Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın mektubu 75 gün sonra tutuklu gazeteci Türfent’e ulaştı

Demirtaş’ın mektubu 75 gün sonra tutuklu gazeteci Türfent’e ulaştı

HABER MERKEZİ – Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Eş Genel Başkanı Demirtaş ve Hakkari Milletvekilli Zeydan’ın tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e gönderdiği mektup, engellemelerden dolayı 75 gün sonra avukatlar aracılığıyla ulaştırıldı. HDP’li vekillerin mektubunda, “Faşizmin yaymak istediği korkuya karşı cesareti yaymaya çalışan gazeteciler vardır. Bunlar da faşizmin panzehirini topluma yayarlar. Onurlu duruşlarıyla tarih yazarlar, ne mutlu onlara” ifadeleri kullanıldı.

22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş ve Hakkari Milletvekilli Abdullah Zeydan tarafından gönderilen mektup, ancak 2 ay 15 gün sonra ulaştırılabildi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş ile Zeydan’nın 5 Eylül’de yazdıkları mektup, önceki gün avukatlar aracılığıyla Van T Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Türfent’e iletildi.

Demirtaş ve Zeydan’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

Sevgili Nedim arkadaşım merhabalar; iyi ve moralli olduğunu umuyor, geçmiş bayramını kutluyor, oradaki bütün arkadaşların ve ailelerinin de bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Şahsında bütün gazetecilere, özgür basın emekçilerine özgürlük diliyoruz. Abdullah Zeydan vekilimizin de bolca selamları var. Destek ve dayanışma amacıyla kısa birer mesaj iletiyoruz. Görüşebilmek dileğiyle, sevgiyle.

Faşizmin gıdası korkudur. Korkunun toplumda tabana kadar yayılması, iliklere kadar işlemesi için faşizm propagandayı çok iyi kullanmak zorundadır. Bunun için de basının-medyanın desteği hayatidir. Bir de faşizmin yaymak istediği korkuya karşı cesareti yaymaya çalışan gazeteciler vardır. Bunlar da faşizmin panzehirini topluma yayarlar. Onurlu duruşlarıyla tarih yazarlar, ne mutlu onlara.

Ne olmuştu?

Gazeteci Nedim Türfent’in de içerisinde bulunduğu araç 12 Mayıs 2016 tarihinde Van girişinde durdurulmuştu. Türfent burada gözaltına alınmıştı.

Türfent, gözaltına alınmadan önce kimi sosyal medya hesaplarında ölüm ile tehdit edilmişti.

İlk etapta Türfent’ten haber alınamazken, kamuoyu baskısı sonucu gazetecinin Yüksekova’ya götürüldüğü açıklanmıştı.

Daha sonra Türfent, “örgüt üyesi olma” iddiasıyla 13 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

Türfent’in tutukluluk kararında yaptığı haberler ve gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilmişti.

Gazeteci Türfent, önce Hakkari Cezaevi’ne daha sonra Van M Tipi Cezaevi’ne ve oradan da Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Türfent, aylarca tek kişilik hücrede tutulmuştu.




Önceki Haber
'Hakan Atilla'nın da anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var'
Sonraki Haber
Dolar tarihi zirvede