Ana SayfaGüncel“Dokunulmazlığın kaldırılmasına CHP’nin ‘Evet’ demesinin nedeni HDP ile aynı kefeye konma korkusuydu”

“Dokunulmazlığın kaldırılmasına CHP’nin ‘Evet’ demesinin nedeni HDP ile aynı kefeye konma korkusuydu”

HABER MERKEZİ – CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dokunulmazlık oylamasında partisinin “Evet” oyu vermesini nedenini “Partimin korkusu şuydu; ‘HDP hayır veriyor, biz de hayır verirsek HDP ile bizi aynı kefeye koyacaklar.’ Koyarlarsa koysunlar, abdestimizden şüphemiz mi var?” sözleriyle açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Muharrem İnce, Sezgin Tanrıkulu, Eren Erdem ve Mehmet Tüm, Hakkari’de düzenlenen CHP Hakkari İl Kongresine katıldı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans solununda düzenlenen kongrede konuşan CHP milletvekilleri barış mesajları verdi, OHAL uygulamasını 12 Eylül darbesine benzetti.

Ancak yapılan açıklamalardan en dikkat çekeni İnce’nin dokunulmazlık oylaması sürecinde yaşananlara ilişkin konuşmasıydı.

Yaptığı konuşmada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına değinen Yalova Miletvekili Muharrem İnce, Meclis’teki dokunulmazlık oylamasında hayır oyu kullandığını tekrarladı.

İnce, CHP’nin dokunulmazlık oylamasında neden ‘Evet” oyu verdiğini de şu sözlerle anlattı:

Partimin korkusu şuydu; ‘HDP hayır veriyor, biz de hayır verirsek HDP ile bizi aynı kefeye koyacaklar.’ Koyarlarsa koysunlar, abdestimizden şüphemiz mi var?”

‘OHAL rejimi en çok bu bölgeye zarar verdi’

Konuşmasına “Bugün acıların en fazla yaşandığı bir ilde ve coğrafyada bulunmaktayız” sözleriyle başlayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise halkın iradesiyle seçtiği milletvekilleri ve belediye başkanlarının cezaevinde olduğunu söyledi.

Tüm, “Bu coğrafya dün Kenan Evren’lere karşı Ahmet Arif’lerin, Musa Anter’lerin ve Mehmet Uzun’ların çıkardığı gibi bugün Erdoğan zulmüne asla boyun eğmeyen kahramanları da çıkaracaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile giren CHP Hakkari İl Kongresinde Aytekin Karahanlı yeniden İl Başkanı seçildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkel'den erken seçim açıklaması
Sonraki Haber
Türkiye'de bir ilk: Ekolojik Haklar Merkezi açıldı