Ana SayfaEkonomiDünya’da genç nüfusun en az yüzde 13,1’i işsiz

Dünya’da genç nüfusun en az yüzde 13,1’i işsiz

HABER MERKEZİ – Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde en az 70 milyon 900 bin genç işsiz var. Bu oran dünya nüfusunun yüzde 13,1’ine tekabül ediyor.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Cenevre’de açıkladığı raporda, dünya genelinde işsizlik oranları hakkında bilgi verildi.

ILO’ya göre dünya genelinde 15-24 yaş arasında en az 70 milyon 900 bin insanın işi yok. Bu oran dünya nüfusunun yüzde 13,1’ine tekabül ediyor.

2018 yılında 200 bin genç kadın ve erkeğin de işsiz kalacağına dikkat çeken ILO, 2030 yılına kadar ise 26 milyon genç işsizin daha olacağını kaydetti.

Göç eden genç nüfusun yüzde 44,3’ü Afrika’nın güneyindeki ülkelerden

DW Türkçe’nin haberine göre Çalışma Örgütü dünya genelinde en fazla genç işsizin yüzde 30’luk payla Arap ülkelerinde bulunduğunu vurguladı.

ILO dünya genelinde özellikle gençlerin iş bulmak amacıyla başka ülkelere göç ettiğini, bu kesimin oranının dünya nüfusunun yüzde 36’sına tekabül ettiğini belirtti.

Başka ülkelere göç eden genç nüfusun yüzde 44,3’ü ise Afrika’nın güneyindeki ülkelerden.

Bunu Kuzey Afrika, Güney Amerika, Karayip ve Doğu Avrupa ülkelerinden gençler takip ediyor. Amerika’nın kuzeyinde yaşayıp da başka ülkelere göç etmek isteyen gençlerin oranı ise sadece yüzde 17,1.

ILO’dan çağrı

Uluslararası Çalışma Örgütü hükümetlerden genç işsizlerin sorununa çözüm bulmalarını istedi.

Örgüt gençlere daha fazla meslek eğitimi olanağı ve maaşı iyi işler yaratılması gerektiğini vurgulayarak, genç nesil için cazip sektörlerin sağlık, hotel ve gastronomi, bilişim, finansal hizmetler ve perakende sektörleri olduğunu belirtti.

2009 yılındaki küresel finans krizi sırasında genç işsizlerin sayısı 77 milyona ulaşarak rekor kırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Oğuz Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Sarraf Davası'na ilişkin açıklama