Ana SayfaPolitikaErdoğan: AKM’yi yıkıp daha büyüğünü yapacağız

Erdoğan: AKM’yi yıkıp daha büyüğünü yapacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir ‘tadilat’ gerekçesiyle kapalı tutulan AKM’nin yıkılıp yerine daha büyük bir binanın yapılacağını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Turizm Şûra’sında konuştu.

Erdoğan, İstanbul Taksim’de bulunan, 2008 yılında ‘tadilat’ bahanesiyle kapatılan ve hakkında yıkım tartışması süren Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılacağını açıkladı.

Bu haberi ‘müjde’ olarak duyuran Erdoğan, AKM yerine yapılacak yeni binanın 2019 seçimlerinden önce bitirileceğini ifade ederek şunları söyledi:

İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimariyle, inşallah Pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019’un sonuna kadar orada biz bir opera binasını İstanbul’umuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz.

‘Bizim insanımızla aşık atacak kaç ülke bulunabilir?’

Türkiye’deki turizme çok ciddi darbeler vurulduğunu söyleyen Erdoğan, “Turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Turizmde gelen turist sayısına paralel geliri elde edemiyoruz” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanlar artık iyi bir müzik dinlemek kadar o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istiyorlar. Gastronomi turizmi de rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi aynı şekilde insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar artık sadece dinlenmekle gezmekle yetinmiyor gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Bizimle aşık atabilecek denizi dağları ovaları insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir?




Önceki Haber
'Toprak Ana için Özgürlük': FARC sonrası Kolombiya ve 'paylaşılamayan' topraklar
Sonraki Haber
'Osman Kavala rehin alındı'