Ana SayfaGüncelErdoğan yeni AKM projesini tanıttı: Mimarı Tabanlıoğlu, 2019’da tamamlanacak

Erdoğan yeni AKM projesini tanıttı: Mimarı Tabanlıoğlu, 2019’da tamamlanacak

HABER MERKEZİ – 2008 yılında ‘tadilat’ bahanesiyle kapatılan AKM’nin proje tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’nin inşaatının 2019 yılında tamamlanmış olacağını açıkladı.

İstanbul Taksim’de bulunan ve 2008 yılında ‘tadilat’ bahanesiyle kapatılan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) proje tanıtım programı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Yeni projenin tanıtımında konuşan Erdoğan, “Bu yapının yıkılıp yeniden inşaasına karşı direnişin, kültür sanat hassasiyetinden değil ideolojik saplantılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.

AKM’nin yeni projesini ise binanın mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu yaptı.

Projenin bitiş tarihi 2019

“Ülkemizin kaybettiği bu 10 yılın hesabını kim verecek” diye soran Erdoğan, projenin bitiş tarihini 2019 olarak açıkladı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

10 yıl önce başlaması gereken bir işe bugün başlanıyor. AKM’yi çoktan bitirmiş, milletin hizmetine sunmuş olmalıydık. Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek? İstanbul’da inşa etiğimiz yeni havalimanı ve diğer büyük projeleri engellemek için uğraşan güçle Suriye ve Irak’taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışan el aynıdır. Daha işlevsel bir şekilde inşa edilecek yeni Atatürk Kültür Merkezi’nden en çok sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Onların yanlış yolda gidiyor olmaları bizi doğru işler yapmaktan alıkoyamadı. AKM inşallah 2019 ilk çeyreğinde, Murat Bey’den sözünü aldım, bitireceğiz.

Yeni projede neler var?

Erdoğan, 2 bin 500 kişilik salonu olacak olan AKM’nin sadece toplantılarla anılmayacağını belirterek, AKM’nin üst katının lokanta olacağını ve yapılması planlanan diğer alanları şu sözlerle duyurdu:

Atatürk Kültür Merkezi, sadece 2 bin 500 kişilik salonda yapılan toplantılarla anılmayacak. Tüm içerdeki etkinliklere imkan hazırlayacak, gerek tiyatro noktasında gerek diğer kitap teşhir alanlarıyla, bütün oralardaki ben tabi kafe demeyeceğim. Oralardaki dinlenme noktalarında adeta kıraathaneleriyle çok daha farklı zenginliğe sahip olacak. En üst katındaki gerçekten hakikaten lokantası boğaza nazır, herhalde İstanbul’da benzeri olmayacak tabi tüm mesele oradaki takdim çok çok önemli. Türk mutfağının oradaki takdimi inşallah bir çekim alanını ayrıca oluşturacak. Sadece belli günlerde, akşamlarda değil her an hareket halinde olan bir mekan olarak tüm dünyaya hizmet verecek.

Erdoğan Rusya’ya, Yıldırım ABD’ye gidiyor

Öte yandan Erdoğan’ın 13 Kasım’da Rusya’ya, 14 Kasım’da ise Kuveyt’e gideceği açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise 7-10 Kasım’da ABD’yi ziyaret edecek. Yıldırım’ın, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmede ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin yanı sıra vize sorununun çözümü ele alınacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zorla bekaret testi yaptıran erkek 20 bin TL tazminat ödeyecek
Sonraki Haber
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı belli oldu