Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: İspatlarsan siyaseti bırakacağım

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: İspatlarsan siyaseti bırakacağım

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik sert sözlerle yüklenen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığını savundu. Erdoğan ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ispatlaması halinde siyaseti bırakacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan’ın hedefinde ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

“Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla” konuştuğunu belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi:

Ana muhalefetin başındaki zatın skandal ifadeleri bunlardan biridir. Üstelik de kadınlara yönelik toplantıda bu zat: ‘Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa, bu erkek de gelir hıncını karısından alır.’ Bunu diyen Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle yoz bir bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti alenen meşru gören bir anlayıştır. Ana muhalefetin başındaki zatın her seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.

Bir kadın meclis üyesine karşı bu tavrı takınan bir belediye başkanına ancak “sen ne yapıyorsun ya?” deyip onu yuhalamaları gerekirken tam aksine onu alkışlıyorlar. İşte bu da CHP’deki kadın zihniyetinin nerede olduğunu gösteriyor.

‘İspatlarsan siyaseti bırakacağım’

CHP liderinin kendisi ve ailesiyle ilgili iddiaları hakkında da konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Artık ismini anmaya dahi tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, iddiaların belgesi var mı, varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. İspatlayamazsan siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan hem siyaseti hem Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ’ın gözaltındaki ifadesi de dava konusu oldu
Sonraki Haber
Ermeni derneğine saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı