Ana SayfaGüncelErdoğan’ın istediği oldu: Savcılık Kılıçdaroğlu’ndan tüm belgeleri istedi

Erdoğan’ın istediği oldu: Savcılık Kılıçdaroğlu’ndan tüm belgeleri istedi

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı, CHP’den belgeleri istedi. CHP ‘Komisyon kurulsun’ diyor, AKP ise yargıyı işaret ediyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ailesinin Man Adası’ndaki şirketlere para gönderildiği iddiasına dayanak olan belgelere dair soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili soruşturma başlatırken, iddialara konu olan belgeleri yazılı olarak istedi.

CHP ‘Komisyon araştırsın’ diyor, AKP yargıya işaret ediyordu

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin ‘Yurt dışına para transferini Anayasa Komisyonu araştırsın’ önerisine kapıyı kapatmış ve “Meclis’in işi mi yok?” diyerek yargıya işaret etmişti:

Bu evrakı yargıyla paylaşın diyoruz. İspat hakkı da vermiyor. Cumhurbaşkanımız dava açtı. Bundan sonrası yargının işidir. Bu belgeleri bundan sonra yargı ile paylaşması gerekli. Yargı ile basın ile paylaşmıyor. Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istiyorlar. Meclis’in işi yok sizin yalanlarınızla mı uğraşacak? Ortaya konulan belgeler yargının meselesi.

Kendisi de yargıyı işaret eden Erdoğan, “Madem belge var savcılıkla milletle paylaşın” demiş, partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ise Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak “Bu hamlesinin bedelini ödeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

CHP ise ‘Savcılığa gidin’ çağrılarına yanıt olarak “Savcılık ile işimiz” yok diyordu. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söylemişti:

Bizim savcılıkta işimiz yok. Böyle boğuntuya getirerek herkesi susturma hesabı bu. Bu işin davası milletin divanında görülecektir. Millet bunun hesabını verecek. Gerçek olduğunu tek tek Genel Başkan ıslak imzalı dekontlarla gösterdi. Varsa cesaretiniz açacağız soruşturma önergesini tek tek bunları kalem kalem geldileri ile beraber hep beraber araştıracağız. Bakalım parmaklarınız yetebilecek mi? Parmaklarınız yetse de bu defa vicdanlarınız yetebilecek mi aklamaya? Sayın Erdoğan gereğini yaparım demişti, gereğini yapma zamanı. İstifa etmesini bekliyoruz. Bu dekontlardan sonra istifa etmesini bekliyoruz. Sahte diyorsa, kuralım komisyonu sahte mi değil mi bakalım. Millet de siz de biz de görelim. Belgenin sahteliğini iddia ediyorlarsa elde ediliş biçimi ile ilgili niye telaş ediyorlar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'a 'kamu görevlisine hakaret'ten beraat
Sonraki Haber
Emrah Serbes 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak