Ana SayfaGüncelGezi’nin ‘palalı’ saldırganı ayağından vuruldu

Gezi’nin ‘palalı’ saldırganı ayağından vuruldu

HABER MERKEZİ  – Taksim’de iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada Gezi Parkı eylemcilerine pala ile saldıran ve ‘Palalı’ olarak tanınan Sabri Çelebi ile Faruk Ünal, ayaklarından kurşunlanarak yaralandı.

İstanbul’da 4 yıl önce Gezi Parkı eylemcilerine ‘pala’ ile saldıran ve bir kadına tekme atan Sabri Çelebi, Taksim’de iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada ayağından vuruldu.

Olay saat 21.15 sıralarında, Talimhane Lamartin Caddesi üzerinde meydana geldi.

İddialara göre aralarında husumet bulunan iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü.

İki grubun birbirine ateş etmesi sonucu Gezi eylemlerinde palayla eylemcilere saldırdığı için kamuoyunca ‘Palalı’ olarak tanınan Sabri Çelebi ile Faruk Ünal, tabancayla ayaklarından kurşunlanarak yaralandı.

Yaralılar, çevredeki bir özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ne olmuştu?

6 Temmuz 2013’te Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla düzenlenen eyleme polisin saldırmasının ardından, Sabri Çelebi ile beraberindekiler Talimhane’de eylemcilere saldırmıştı.

Elinde pala olan Sabri Çelebi ile elinde döner bıçağı ile sopa taşıyan beraberindekiler, işyerlerinden çıkarak halkın arasına karışmış ve yoldaki insanlara tekme ve ellerindeki aletlerle saldırmıştı.

Saldırganlar bir kadını da sırtından teklemişti.

Sabri Çelebi ve beraberindekilerin saldırıları neticesinde Kaan Polat isimli eylemci sağ kulağından ve sağ çenesinden yaralanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla hakim karşısında: 'Çıkar çatışması' soruları
Sonraki Haber
ABD'den Erdoğan'a 'tezgah' yanıtı: Hikaye