Ana SayfaGüncelGizli tanık ‘Sendikaya üyeler, Kürtçe şarkı dinliyorlar’ dedi, 40 sağlık çalışanına soruşturma açıldı

Gizli tanık ‘Sendikaya üyeler, Kürtçe şarkı dinliyorlar’ dedi, 40 sağlık çalışanına soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ – Van Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 40 sağlık çalışanı hakkında ‘gizli tanığın’ verdiği ‘SES’e üyeler, Kürtçe şarkı dinliyorlar’ ifadeleri gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı. Konu ile ilgili SES ve TTB’nin yaptığı basın açıklamasını okuyan Emin Yılmaz, sendikal haklarının hiçe sayıldığını vurgulayarak, ‘Kürtçe şarkı dinleyip söylemek üzerinden suç yaratılıyor’ dedi. Yılmaz, toplamda 150 sağlık çalışanının ifadeye çağrılacağını da aktardı.

Van Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 40 sağlık çalışanı, ‘gizli tanık’ ifadesi gerekçe gösterilerek Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM’e çağrılarak çalışanların ifadeleri alındı.

Konuya ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Hakkari-Van Tabipler Odası Başkanlığı (TTB) tarafından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ortak açıklamayı okuyan SES yöneticisi Emin Yılmaz, soruşturmayı “skandal” olarak niteledi.

SES üyesi olmak suç sayıldı

Şu ana kadar 40 sağlık emekçisinin ifadeye çağrıldığını, ancak ifadeye çağrılacak sağlık çalışanı sayısının 150 olduğunu ifade eden Yılmaz, soruşturmanın ‘gizli tanık’ beyanlarına dayandırıldığına dikkat çekti.

Yılmaz, “Gizli tanığın, ‘Bu kişi SES üyesidir’, ‘Bu kişi hastanede SES’e üye kazandırmıştır’, ‘Bu kişi servis içerisinde Kürtçe şarkı dinliyor ve söylüyor’ gibi ifadeleri emniyet tarafından suçlama olarak değerlendirilmiştir. Bu kabul edilemez bir durumdur” dedi.

‘Kürtçe şarkı dinleyip söylemek üzerinden suç yaratılıyor’

Türkiye’de sendikal hakların hiçe sayıldığını vurgulayan Yılmaz, sendikaların yasal çerçeve içerisinde çalışma yürüttüğünü kaydederek, “Ayrıca Kürtçe yasaklıymış gibi Kürtçe şarkı dinleyip söylemek üzerinden suç çıkarılma gayreti içine girilebiliyor. Bu bahsedilen eylemler suç değil, aksine temel insani haklardır. Fakat bu soruları hazırlayan ve soranlar, bilinçli olarak bu hakları birer suç niteliğine büründürüp kişiler üzerinde baskı kurmak suretiyle bu hakların kullanımını engellemeye çalışarak açıkça suç işlemektedir” ifadelerini kullandı.

‘Gizli tanık ile sağlık çalışanları üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor’

Hastane yönetimine, “Soruşturma gizli tanık beyanları üzerinden yürütüldüğüne göre, hastane içinde muhbir olarak görevlendirilen kişiler mi var?” sorusunu yönelten Yılmaz, gizli tanık beyanı ile sağlık çalışanlarının üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını aktardı.

Yılmaz, “tüm baskılara rağmen seslerini yükselteceklerini vurgulayarak olayın takipçisi olacaklarını” söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstifa sonrası ilk kez konuşan Edip Uğur'dan 'tehdit' açıklaması
Sonraki Haber
Yüksel'de eylemin 358. günü: Polis 'yine' müdahale etti, üç kişi gözaltında