Ana SayfaÇalışma YaşamıGülmen duruşmaya SEGBİS ile katılacak

Gülmen duruşmaya SEGBİS ile katılacak

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemini 252 gündür sürdüren Nuriye Gülmen, yargılandığı davanın dördüncü duruşmasına SEGBİS ile katılacağını duyurdu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 252’nci gününde.

20 Ekim’de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilen Özakça, eylemine evinde devam ederken, Gülmen ise zorla tutulduğu Numune Hastanesi’nde açlık grevini sürdürüyor.

Eğitimcilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşması ise 17 Kasım’da görülecek.

Duruşma öncesi Gülmen’den kardeşi Beyza Gülmen aracılığıyla mesaj geldi.

Daha önceki 3 duruşmaya getirilmeyen Gülmen, 17 Kasım’daki duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılacağını açıkladı.

Gülmen’in mesajı şöyle:

Güzel halkım, canım direniş dostlarım. 17’sindeki mahkemeye SEGBİS ile katılacağım. Orada olacağınızı biliyorum. Kameradan da olsa sizleri görmek, sesimin size ulaşacak olması çok heyecan verici. Mahkemede görüşmek üzere. Sizleri çok seviyorum. Açlığı, direnci, umudu ve zafere olan inancıyla sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Biz kazanacağız.


Duruşmaya iki gün kala Sağlık Bakanı’ndan Nuriye Gülmen’e ‘zorla müdahale’ sinyali


 

Previous post
Soylu: Kandil’e gidip oturacağız
Next post
'O muhteşem hayatınız' - Elend Aydın