Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Bilgen: Filmin sonuna geldik

HDP Sözcüsü Bilgen: Filmin sonuna geldik

HABER MERKEZİ – ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı Türkiye vatandaşı iş insanı Rıza Sarraf’ın konuşması durumunda iktidar için her şeyin karışacağını söyleyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Umutluyum. Filmin sonuna geldik” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP İzmir İl Örgütü’nün 2’nci Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Bilgen, HDP’nin üzerinde ağır bir yük olduğunu belirtirken, “Eğer hedefiniz büyükse yükünüz ağır olur” dedi ve şöyle devam etti:

Yükünüz ağır ise elbette ödeyeceğiniz bedel biraz daha ağır olur. Umutluyum. Filmin sonuna geldik. Bizi, insan hakları savunucuları, gazetecileri akademisyenleri, eşbaşkanları, belediye başkanlarını rehine gibi görenler, rehine muamelesi yapanlar, kendi ülkesinin insanını Avrupa ile pazarlık haline getirmek isteyenler aslında kendileri rehine durumuna düştüler.

‘Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar’

Türkiye’nin rehine durumuna düştüğünü vurgulayan Bilgen, “Türkiye’yi Amerika ziyaretinde Fethullah Gülen’i istiyor gibi gösterenler şimdilerde öğreniyoruz ki; Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar. Reza Zarrab kendini kurtarmak için itirafçı olursa ne kadar bey efendinin ailesinin canının yanacağını biliyorlar” diye konuştu.


ABD basını: ‘Davada ilk kez gündeme geldi; Sarraf, Erdoğan’dan yardım istemeye çalışmış olabilir’


Erken seçim iddiaları

Erken seçim ihtimaline de değinen Bilgen, “Yerel seçimler genel seçimlerden önce yapılırsa emin olun ki yerel seçimlerde vereceğimiz sınav Türkiye’de başkanlık sınavının nereye varacağının kiminle yürüyeceğini yeni alternatiflerin inşa edilip edilmeyeceğini ortaya koyacak” dedi.

Ayrıca HDP İzmir İl Örgütü 2’nci Olağan Kongresi’nde, partinin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da gönderdikleri mesajlar okundu.


Demirtaş ve Yüksekdağ’ın mesajları


 

Previous post
Deyr ez Zor'da IŞİD saldırısı: 100'ü aşkın sivil yaşamını yitirdi
Next post
Deli bedenler - Bekir Avcı