Ana SayfaGüncelİranlı Kürt sporcu olimpiyat madalyasını depremzedeler için açık arttırmaya çıkardı

İranlı Kürt sporcu olimpiyat madalyasını depremzedeler için açık arttırmaya çıkardı

HABER MERKEZİ – İranlı Kürt olimpiyat şampiyonu halterci Kianoush Rostami, geçtiğimiz yıl olimpiyat oyunlarında kazandığı altın madalyasını Irak Kürdistan bölgesi ile İran sınırındaki depremden etkilenenlere yardım amacıyla açık arttırmaya koyduğunu açıkladı.

İranlı Kürt olimpiyat şampiyonu halterci Kianoush Rostami, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı altın madalyayı, Irak Kürdistan Bölgesi’nin İran sınırında bulunan Halepçe kentinde gerçekleşen 7,3 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere yardım için açık arttırmaya koydu.

26 yaşındaki sporcu, açık arttırmayı Instagram hesabından duyurdu.

Depremde en çok etkilenen bölge olan İran’ın Kirmanşah eyaletinden de olan Rostami, depremden etkilenenler için “küçük de olsa bir adım attığını” söyledi.

Rostami, “Rio 2016’da kazandığım altın madalyayı, asıl sahibi olanlara, halkıma geri veriyorum” dediği açıklamasında, tüm gelirin depremzedelere bağışlanacağını açıkladı.

Sporcu ayrıca, diğer bazı sporcularla işbirliği yapıp depremden zarar görenler için yardım topladıklarını söyledi ve topladıkları malzemelerin önünde çektirdikleri bir fotoğrafı paylaştı.

Olimpiyat şampiyonu İranlı kadın sporcu da madalyasını satışa koydu

Rostami, depremzedeler için yardım kampanyası başlatan tek sporcu değil.

Rio’daki Paralimpik Oyunları’nda atıcılık dalında altın madalya kazanan ilk İranlı kadın sporcu unvanını alan Sareh Javanmardi de Rostami gibi altın madalyasını açık arttırmaya koyacağını söyledi.

İran futbol takımının eski kaptanı Ali Daei ise sosyal medya aracılığıyla depremzedeler için yardım topladı.

Instagram sayfasında bir video paylaşan Ali Daei yardımlar için bir banka hesabı açtığını söyledi ve toplanan tüm paranın doğrudan depremzedelere gideceğinin sözünü verdi.

Previous post
10 Ekim Katliamı’ndan bir görüntü daha: Alana giren ambulanslar yaralılara müdahale etmeden ayrılıyor
Next post
Gazetecilerden eleştiri: BBC'nin haberi 'temiz' mi?