Ana SayfaToplumsal CinsiyetKampüs Cadıları 25 Kasım için sesini yükseltiyor: ‘İtaat yok isyan var’

Kampüs Cadıları 25 Kasım için sesini yükseltiyor: ‘İtaat yok isyan var’

HABER MERKEZİ – Kampüs Cadıları, “İtaat yok isyan var” sloganıyla ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ne ilişkin düzenleyeceği etkinlikler ile kadınların sesini sokaklara taşıyacak.

Kampüs Cadıları, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

“İtaat yok, isyan var” sloganıyla alanlarda olacak Kampüs Cadıları’ndan Hatice Göz, iktidarın kadını eve kapatmak istediği ve giydiği şorttan attığı kahkahaya kadar müdahale ederek bu yönlü politikalar izlediğini belirtti.

‘İktidar bizden korktuğu için üzerimize geliyor’

MA’ya konuşan Göz, toplumsal cinsiyetçiliğin ayyuka çıktığını ama buna karşın kadın mücadelesinin yükseldiğini ifade etti ve ekledi:

İktidar bizden korktuğu için üzerimize geliyor, bunun farkındayız. 10 yıl önce feministler bu kadar çok sokağa dökülmüyordu, bu kadar çok ses çıkarmıyordu. İktidarın karşısında bir güç var bu da kadın gücüdür. Kadınlar en çok görünen ve ses çıkaran kitle. Erdoğan’ın en son ‘Müftülük Yasası’ ile ilgili ‘İsteseniz de istemeseniz de bu yasayı geçireceğiz’ demesi aslında kadınları karşısına aldığının göstergesi.

Kadınların daha fazla yan yana geleceği zeminlerin oluşturulması gerektiğini söyleyen Göz, “Kadın mücadelesinin sokakta da ayağını oluşturmak gerekiyor. Feminist mücadeleye biraz düşen de bu” dedi.

‘Kampanya kadın düşmanı eğitim ve cinsiyetçi uygulamalara karşı’

17-25 Kasım tarihleri arasında hukukçuların, akademisyenlerin ve milletvekillerinin de olacağı büyük ve açık paneller düzenleyeceklerini belirten Göz şöyle devam etti:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken geçirilmek istenen yasalarla ilgili sesimizi ve mücadelemizi daha çok nasıl yükseltebiliriz? Bunun tartışmalarını yürütmeliyiz. Eğitimdeki cinsiyetçilik, muhafazakarlaşma, direkt kadınları hedef alıyor. O yüzden başlattığımız kampanya sadece ‘Müftülük Yasası’na değil, kadın düşmanı eğitime ve cinsiyetçi uygulamalara da karşı.

Bunun kendilerini 25 Kasım’a götüren bir süreç olduğunu dile getiren Göz “Kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine karşı ‘İsyan var itaat yok’ şiarı üzerinden bütün alanları örgütlediğimiz bir 25 Kasım süreci bekliyor bizi” diye konuştu.

Previous post
Diyarbakır’da polis baskını düzenlenen evde çatışma: 1 polis ve evdeki bir kişi yaşamını yitirdi
Next post
Enflasyon son 9 yılın zirvesinde