Ana SayfaGüncelKarlov suikastında TRT Avaz yapımcısı tutuklandı

Karlov suikastında TRT Avaz yapımcısı tutuklandı

HABER MERKEZİ -Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast soruşturması kapsamında TRT Avaz yapımcısı tutuklandı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, TRT Avaz’da yayınlanan ‘Eko Avaz’ isimli programın yapımcısı olan Guru Medya Yayın Grubu Başkanı H.A., tutuklandı.

Hürriyet’in haberine göre “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” mensubu olduğu belirtilen kişilerle irtibatı tespit edilen H.A., Aralık 2016’da da Moskova’da düzenlenen ve Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz’ün de katıldığı “Türk-Rus İlişkilerine Ekonomik Bakış” isimli panelin organizatörü olan Eurasian House’un da genel direktörlüğünü yapmış.

Habere göre H.A., Ankara Adliyesine getirilerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı tarafından sorgulandı.

Şüpheli sorgusunun ardından da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Ne olmuştu?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da resim sergisi açılışı sırasında sırtından vurularak öldürülmüştü.

Katilin kimliği 1994 doğumlu, iki buçuk yıllık polis, Ankara’da çevik kuvvette görevli Mevlüt Mert Altıntaş olarak açıklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP Erdoğan'ın tutumundan memnun: Esad husumeti doğru değildi
Sonraki Haber
Yıldırım 'Orda bir köy var uzakta' dedi, şairi de şiiri de karıştırdı