Ana SayfaGüncelKemal Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmamasına annesinden tepki

Kemal Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmamasına annesinden tepki

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nda Kemal Kurkut’u vuran ve müebbet hapis cezası ile yargılanan polis Y.Ş’nin tutuklanması için yapılan başvurunun reddedilmesine tepki gösteren anne Secan Kurkut, “Bu nasıl adalet?” dedi.

Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen Kemal Kurkut davasında sanık polis hakkında yapılan tutuklama talebi reddedilmişti.


Müebbet hapisle yargılanıyor: Kurkut’u vuran polisin tutuklanması talebine ret


Kurkut’un annesi Secan Kurkut, karara tepki gösterirken, ailenin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, polisin tutuklanması taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

img

MA’dan Hacı Yusuf Topaloğlu’na konuşan anne Kurkut ‘bu nasıl adalettir’ diye sorarak, şunları söyledi:

Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim, sonsuza kadar şikayetçiyim. Ben oğlumu öldürenlerin cezalarını çekmeleri için elimden geleni yapacağım, asla vazgeçmeyeceğim. Bu nasıl adalettir. Zaten ne oluyorsa gençlere oluyor. Asla kabul etmiyorum, suçsuz günahsız olan oğlumu öldürdüler. Böyle bir adalet anlayışı olmaz. Canlı bomba dediler, ancak oğlum vurulduğunda üzerinde elbise bile yoktu. Elinde hiçbir şey yoktu, ne diye vurdular anlamış değiliz. Bir suçu varsa alıp cezaevine götürselerdi ne diye vurdular oğlumu.

Secan Kurkut, son olarak “Kemal sessiz sakin biriydi. Bir karıncayı bile incitmezdi. İnşallah Allah oğluma yapılanı, o zalimlere bırakmaz” dedi.

Yasa gereği iddianamenin kabulünden sonra gizlilik kararı ve yayın yasağının kalktığına dikkat çeken Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir ise “Yaşam hakkı ile alakalı her türlü ihlalin üzerine ciddi bir şekilde gidilmeli. Failler hakkettikleri cezaya çarptırılmalı, caydırıcı cezalar almalıdır. Caydırıcı cezalar getirilmediği sürece maalesef yeni ölümler, yeni infazlar gerçekleşiyor” dedi.