Ana SayfaGüncelKemalbay: Örtülü ekonomik kriz yaşanıyor

Kemalbay: Örtülü ekonomik kriz yaşanıyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, hükümetin ekonomi ve eğitim politikalarına eleştiriler getirdi. Kemalbay, ekonominin iyi bir noktada olmadığını ve örtülü bir krizin yaşandığını söyledi. Kemalbay ayrıca, tutuklu HDP’li vekil İdris Baluken’in mesajını da partisinin grup toplantısında okudu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Temel Eğitim’den Orta Öğretim’e Geçiş (TEOG) sınavının yerine Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’nin getirilmesini ve AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin sıklıkla değiştirilmesini eleştiren Kemalbay, şu değerlendirmelerde bulundu:

Eğitim sistemi tam bir çöküşte. Bugüne kadar AKP-Saray iktidarının sistem değişikliği adı altında yaptıkları her defasında iflas etti.

Eğitim sisteminin bu kadar garabet dolu bir duruma düşmesi, eğitim sistemi gibi bir derdi olmayan, çocukların geleceğini düşünmek gibi olmayan bir iktidardan kaynaklıdır.

İktidarın bütün meselesi aslında nasıl kendi oy depomu güçlendiririm, nasıl AKP’yi büyütebilir, bekasını kollayabilirimdir. AKP-Saray iktidarı eğitim sektörünü arka bahçe olarak görmektedir.

‘Örtülü ekonomik kriz yaşanıyor’

“Eğitimde kaş yapayım derken göz çıkaranlar, ekonomide de uçma aşamasındalar” diye devam eden Kemalbay, ekonominin hükümet yetkililerinin bahsettiği gibi iyi bir noktada olmadığını ve aslında örtülü bir kriz yaşandığını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu, zamlardan görüyoruz. Pahalılıktan görüyoruz. İşsizliğin giderek büyümesinden görüyoruz. Fakat bütün bunlar hiç yokmuş gibi her gün çıkıp ‘büyüdük, daha da büyüyoruz’ diyen bir AKP iktidarıyla karşı karşıyayız. Nasıl bir büyüme bu, nasıl bir büyüme ile övünüyorsunuz.

Baluken’den mesaj

Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, 4 Kasım’ın yıl dönümü vesilesiyle partisinin grup toplantısına bir mesaj gönderdi.

Serpil Kemalbay tarafından okunan mesaj şöyle:

Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizin beton duvarlarla boğulmak istendiği bu süreçte, her dönemde olduğu gibi bugün de bu baskılara asla boyun eğmeyeceğimizin bilinmesi gerekir.

Halklarımızın kadim tarihinde, bu topraklarda, demokrasi mücadelesinin gelişmesi her daim bedel istemiştir. Bu anlamda bizler de bu bedeli ödeme konusunda asla tereddüt etmedik. Zulmün böyle yoğunlaştığı dönemlerde tarih zulüm yapanı da zulme karşı direneni de mutlaka yazacaktır. Bizler tarihin haklı, onurlu ve meşru tarafında olmanın rahatlığı içerisindeyiz.

Çocuklarımızın geleceği üzerine örtülmek istenen bu karanlığı yırtarak, aydınlatmak için her gece en parlak yıldızları toplayıp biriktiriyoruz. Bir bayram coşkusuyla topladığımız yıldızları çocuklarımıza dağıtacağımız o aydınlık günlerin yakın olacağına olan inancımı da vurgulamak isterim. Her zaman olduğu gibi bugün de zulme karşı direnenler kazanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, her bir arkadaşımızı ve partilimizi selamlıyorum.

Previous post
'Drawing is a kind of catharsis': The 'journey' of a Kurdish artist who witnessed Anfal
Next post
"Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti gitti, aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü"