Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Suriye açıklaması: Her türlü desteği vermeye hazırız

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye açıklaması: Her türlü desteği vermeye hazırız

HABER MERKEZi – Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını aktaran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunun için bizim üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ambarlı Limanı’nda taşımacılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşme sonrası Soçi’deki üçlü Suriye zirvesinde alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını aktardı ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını şu kelimelerle ifade etti:

Biz Suriye’deki sorunların çözülmesini öteden beri istiyoruz. 2013 yılında Türkiye’de bir uluslararası Suriye konferansı düzenlenmesini istedik. Ellerinin tersiyle ittiler şimdi bizim istediğimiz noktaya geldiler. Çözülürse son derece mutlu oluruz. Suriye’nin Irak’ın bütünlüğünden yanayız. Bunun için bizim üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız.

Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devleti’nde 75 yıl hapsi istenen İran ve Türkiye vatandaşı Rıza Sarraf’ın davasına ilişkin ise “Yolsuzluk, dünyanın hiçbir bölgesinde milli mesele olarak görülemez” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Soçi’de bir araya geldiği Suriye üçlü zirvesi dün gerçekleşmişti.

Zirve sonrası açıklamalarda bulunan Putin, “Suriye toplumunun bütün kesimlerinin katılabileceği bir toplantının yapılması konusunda mutabık kaldık” derken, Ruhani de “Yapılacak kongrede bütün partiler, bu kongrede birleşecekler ve Suriye’nin geleceği için müzakere yapacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ise “Siyasi sürecin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine vardık” diye konuşmuştu.

Zirvenin sonucunda yayınlanan ortak bir bildiride de liderler, rejim ve muhalefet temsilcilerinin kısa süre içinde Soçi’de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne yapıcı katılım sağlama çağrısı yapmıştı.

Ayrıca üç lider, uluslararası topluma Suriye’deki gerilimi azaltma sürecine destek vermeye de çağırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
OHAL'de cezaevleri: 'Siyasi tutuklular yalnızlaştırılıyor, kutuplaşma yaratılmaya çalışılıyor'
Sonraki Haber
Köylüler Kahta Çayı'na HES'i durdurdu