Ana SayfaDünyaKoalisyon: DSG’ye desteğimiz Kürt güçleri de dahil olmak üzere devam edecek

Koalisyon: DSG’ye desteğimiz Kürt güçleri de dahil olmak üzere devam edecek

HABER MERKEZİ – IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne desteğinin süreceğini belirtti. Açıklamada, “ABD, IŞİD ile mücadelesinde, DSG güçlerine malzeme desteği, eğitim ve yardım sağlamaya, Kürt güçleri de dahil olmak üzere devam edecektir” denildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ‘ın Amerika Birleşik Devleti (ABD) Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden kısa süre sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Trump net şekilde bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceği talimatı verdiğini söyledi” demiş, ABD merkezli Washington Post gazetesi ise bu açıklamanın ABD cephesinde şaşkınlık yarattığını öne sürmüştü.

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi de bugünkü haberinde Koalisyon’un konuya dair açıklamalarına yer verdi.

YPG’ye silah verilip verilmeyeceğine ilişkin tartışmalar hakkında soru yönelten gazete, Koalisyon yetkililerinin “ABD, IŞİD ile mücadelesinde, DSG (Demokratik Suriye Güçleri) güçlerine malzeme desteği, eğitim ve yardım sağlamaya, Kürt güçleri de dahil olmak üzere devam edecektir” ifadelerini kullandığını yazdı.

Haberde, Koalisyon yetkililerinin şu cümlelerine yer verildi:

DSG ile taktiksel ilişkimiz Suriye’de IŞİD’i yenilgiye uğratmaya odaklı. Dikkatlerimiz, kısa süre önce IŞİD’in kendinden menkul başkenti Rakka’yı özgürleştiren bu savaşa yönelmiş durumda. DSG, Araplar, Kürtler, Asuriler, Türkmenler, Ermeniler ve IŞİD’e karşı kahramanca savaşmış diğer etnik gruplardan oluşan çok etnikli ve çok dinli bir ittifaktır. Koalisyon, IŞİD’i yenilgiye uğratmak için süregelen çabalarında DSG’ye teçhizat desteği, eğitim, danışmanlık ve yardım vermeye devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savcı Gülmen'e tahliye istedi, mahkeme 'tutukluğa devam' dedi
Sonraki Haber
Rus basını: Soçi'deki Suriye kongresi ertelendi