Ana SayfaEkolojiKöylüler Kahta Çayı’na HES’i durdurdu

Köylüler Kahta Çayı’na HES’i durdurdu

HABER MERKEZİ – Kahta Çayı üzerine yapılması planlanan HES projesi için yapılan izinsiz çalışmaları protesto eden köylüler, iş makinalarının çalışmasını durdurdu.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Çayı üzerine yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı çıkan bölge sakinleri, yapılan kazıları durdurmak için bir araya geldi.

İş makinalarının çalışmasını önlemek için alana gelen ve “HES’e hayır”, “HES yapma boşuna, yıkarız başına”, “Çevre katliamcısı HES’i istemiyoruz” pankartlarını taşıyan köylülerin bekleyişleri devam ediyor.

imgKöylülerin toplandığı alanda ise askerler ‘güvenlik’ önlemi almış durumda.

MA’nın haberine göre Murat Enerji Elektrik Üretim Ticaret A.Ş.’ye ihale edilen ve Karakuş ismi verilen ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporunun alındığı HES projesinin Koçtepe, Gölgeli, Bağözü, Yolaltı, Teymenli, Esendere köylerinin de aralarında olduğu 15 köyün yanı sıra Kahta ilçesini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

HES projesinin durdurulması için mahkemeye başvurduklarını belirten Esendere Köyü muhtarı Ramazan Erşahin, şunları söylüyor:

İstimlak ettikleri yerlerde çalışma yaptıklarını belirtiyorlar. Biz de arazilerimizin üzerinde izinsiz çalışmalar yapıldığını belirttik. Adıyaman’dan tapu kadastro ekibi geldi. Yerlerini tespit etti. Şu an çalışmaları durmuş vaziyette. Biz hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yapılan bu çalışmaların kanunsuz olduğuna inanıyoruz. Mahkemenin bilirkişi sonucu beklenmeden yapılan çalışmayı doğru bulmuyoruz. HES’in yapılması durumunda birçok insan mağdur olacak, bu yüzden herkesin bu HES’e karşı çıkmasını bekliyoruz. Burada dedelerimizden kalan arazilerimiz ve köylerimiz var, buraların bir kişiye satılmasını kabul etmiyoruz. Sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Suriye açıklaması: Her türlü desteği vermeye hazırız
Sonraki Haber
Para isteyip ölümle tehdit ettiler, HDP sordu: Ezidileri tehdit edenler kimler?