Ana SayfaGüncelMahkemenin ‘hazır edilsin’ dediği Demirtaş için Edirne Valiliği’nden ret

Mahkemenin ‘hazır edilsin’ dediği Demirtaş için Edirne Valiliği’nden ret

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkemede hazır edilmesini isteyen Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Edirne Valiliği, “Geniş bir çevreye sahip olduğu için duruşmaya getirilmesinin güvenlik riski oluşturabilir” gerekçesiyle ret cevabı verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sokağa çıkma yasakları sırasında attığı bir tweet nedeniyle yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın duruşmaya hazır edilmesini isteyen mahkemeye Edirne Valiliği ret cevabı verdi.

Demirtaş, mahkemeye gönderdiği 15 sayfalık dilekçesinde duruşmaya bizzat katılmak istediğini belirterek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılmayacağını kaydetti.

Edirne Valiliği’nin ise Demirtaş’ın mahkemede hazır edilmesini isteyen Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazı duruşmada okundu.

Valilik, Demirtaş’ın “Geniş bir çevreye sahip olduğu için duruşmaya getirilmesinin güvenlik riski oluşturacağını” ileri sürerek duruşmada hazır edilmeyeceğini bildirdi.

Avukat Kenan Maçoğlu, Demirtaş’ın duruşmada hazır edilmesi gerektiğini, mahkemenin daha önce verdiği “hazır edilme” kararından dönmemesi gerektiğini belirtti. Maçoğlu ayrıca, Demirtaş’ın beraatını istedi.

Mahkeme verdiği ara kararında, Demirtaş’ın bir sonraki duruşmaya SEGBİS yoluyla katılmadığı takdirde savunma yapmamış sayılacağının kendisine tebliğ edilmesine karar verdi.

Duruşma, 23 Mart’a ertelendi.

‘Halk karşısında bütün ordular çaresizdir’

Demirtaş, 11 Eylül 2015 tarihinde sokağa çıkma yasaklarına ilişkin attığı “Halk karşısında bütün ordular çaresizdir” twiti üzerine hakkında başlatılan “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak” iddia ile yargılanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İspanya'da Franco Vakfı'nın kapatılması için 200 binden fazla imza
Sonraki Haber
Adıyaman'da tütün protestosuna polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı ve yaralılar var