Ana SayfaGüncelMHP ve AKP’den yeni ‘seçim barajı’ açıklamaları

MHP ve AKP’den yeni ‘seçim barajı’ açıklamaları

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır” sözlerinin ardından yeni açıklamalarda bulunan partinin genel başkan yardımcısı Semih Yalçın, “Ortak akıl nerede oluşuyorsa ona göre hareket etmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Yıldırım ise yüzde 10 seçim barajının ‘yönetimde istikrar için muhafaza edildiğini’ belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır” sözlerinin ardından MHP’nin genel başkan yardımcısı Semih Yalçın’dan da bir açıklama geldi.

Yalçın bugünkü açıklamasında, “MHP’nin ortak akla göre hareket edeceğini” ifade edip şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanımız 5 mi, 7 mi olur, yoksa 10’da mı kalır derken işte bu tartışmaya işaret ediyordu. Söylemeye çalıştığımız bu. Yoksa direk yüzde 10 barajı düşsün şekliyle bir yaklaşım biçimi yok. Ama ona sıcak bakma var, doğru. Fakat yüzde 10’nun devamına da sıcak bakma var. Ortak akıl nerede oluşuyorsa ona göre hareket etmek istiyoruz. Yüzde 10’un acısını en fazla çeken bir siyasi partiyiz biz.

Yıldırım’dan da yeni açıklama

ABD’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım da seçim barajına konusuna bir kez daha değindi.

Yıldırım, yüzde 10 seçim barajının ‘yönetimde istikrar için muhafaza edildiğini’ belirterek, şunları söyledi:

Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse, o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir. Bu konular diğer partiler tarafından gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, değerlendiririz. Artılarıyla, eksileriyle değerlendirir, karar veririz. Yani tek başımıza değiliz ki ‘kalksın, artsın, eksilsin’ demek çok anlamlı olmaz. Seçim kampanyamızda doğrusunu isterseniz seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadık. Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik.


Gündem seçim barajı: Kim ne dedi?