Ana SayfaGüncelNATO-Türkiye gerginliği | Erdoğan: Biz her şeye hazırlıklıyız

NATO-Türkiye gerginliği | Erdoğan: Biz her şeye hazırlıklıyız

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında yaşananları hatırlatarak, “Önümüzdeki dönemde çok daha çetin sınamalarla geçeceğini tahmin etmek zor değil” dedi. Erdoğan, ‘her şeye hazırlıklı’ olduklarının da mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatındaki bir simülasyonda hem kendisinin hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün “düşman” hedefler arasında gösterilmesi ile başlayan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Bayburt İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, NATO tatbikatında yaşananları hatırlatarak, şunları söyledi:

Önümüzdeki dönemde çok daha çetin sınamalarla geçeceğini tahmin etmek zor değil ama hamdolsun biz her şeye hazırlıklıyız. Ekonomiden sanayiye, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesi ile karşılaştırılamayacak bir Türkiye var.

Ne olmuştu?

Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatındaki bir simülasyonda hem Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın “düşman” hedefler arasında gösterildiği ortaya çıkmıştı.

Erdoğan, Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatını, “Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var” sözleriyle duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından başlayan NATO-Türkiye gerginliği karşılıklı açıklamalarla yatışmıştı.

Türkiye’nin Norveç’teki NATO tatbikatında görevli 40 askerini geri çekmesine neden olan olayın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg özür dilemişti.

TSK tarafından yapılan açıklamada da “olayla ilgili yazılı ve sözlü olarak özür dilendiği ve sorumlu iki kişinin görevine son verildiği bilgisinin alındığı” kaydedilmişti.


‘Düşman hedef’ krizi: NATO’dan özür, TSK’den açıklama