Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen’den ‘doğum günü’ mesajı

Nuriye Gülmen’den ‘doğum günü’ mesajı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 263’üncü gününde olan Nuriye Gülmen, doğum gününde Yüksel Caddesi’ndeki bariyerlerin eylem arkadaşları tarafından devrilmesi dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Gülmen, “Yolun yarısında mıyım bilmiyorum ama bu doğum günüm, şimdiye kadar geçirdiğim en anlamlı doğum günü oldu” dedi. Öte yandan Gülmen ve Özakça’nın duruşması yarın görülecek.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 263’üncü gününde.

Açlık grevindeki tutuklu eğitimci Nuriye Gülmen’in ise önceki gün (24 Kasım) doğum günüydü.

Yüksel eylemcilerinden Nazan Bozkurt, Alev Şahin, Mehmet Dersulu, Simge Aksan ile Sultan Aydoğdu, 24 Kasım’da aylardır abluka altında tutulan İnsan Hakları Anıtı’nı çevreleyen bariyerleri devirerek, Gülmen’e ‘doğum günü hediyesi’ vermişti.

Bunun üzerine Gülmen de zorla tutulduğu Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir mesaj gönderdi.

Nuriye Gülmen’in mesajı, yakınları tarafından kullanılan Twitter hesabından yapılan paylaşımla aktarıldı:

Doğum günümü kutlayan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri yanıbaşımda hissediyorum ve bu bana güç veriyor.

Aslında bakarsanız, doğum günü kutlayacak yaşı geçtim sayılır. Meşhur Orhan Veli şiirindeki yolun yarısı durumları… Yolun yarısında mıyım bilmiyorum ama bu doğum günüm, şimdiye kadar geçirdiğim en anlamlı doğum günü oldu. (Bariyerleri yıkanlara ne çok selam! Çok selam olsun!)

Hepinizin gözlerinden ve ellerinden öperim.

Yapılan paylaşımda, Gülmen ve Özakça’nın yarın görülecek duruşmalarına da çağrı yapıldı.


Nuriye Gülmen’in doğum günü


Duruşma yarın

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Acun Karadağ hakkında açılan davanın 5. duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

Gülmen’in Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanması bekleniyor.

Önceki duruşmaya da getirilmeyen Gülmen, mahkemeye SEGBİS ile bağlanmış ve sadece tutulduğu koşulları anlatmıştı. Mahkeme başkanı ise Gülmen’e SEGBİS yolu ile savunma yapmazsa susma hakkını kullandığı yönünde değerlendireceklerini açıklamıştı. Nuriye Gülmen’in yarın görülecek duruşmada da savunma yapmaması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de bir ilk: Ekolojik Haklar Merkezi açıldı
Sonraki Haber
Akdeniz'de mülteci teknesi battı: 31 kişi yaşamını yitirdi