Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen’in ‘özlemine’ Yüksel’den yanıt: Güneşi ona biz armağan edeceğiz

Nuriye Gülmen’in ‘özlemine’ Yüksel’den yanıt: Güneşi ona biz armağan edeceğiz

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 264. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler, “Güneşi özledim” açıklamasında bulunan Gülmen’in bugün görülen duruşmasında tutukluğuna devam kararı verilmesine “Güneşi Nuriye’ye biz armağan edeceğiz” sözleriyle tepki gösterdi. Polis, Veli Saçılık dahil olmak üzere 8 eylemci gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 264’üncü günü geride bırakıyor.

Gülmen ile Özakça’nın yargılandıkları davanın beşinci duruşması ise bugün görüldü.

Savcının, Gülmen için ‘adli kontrol şartı’ ile tahliye talep etmesine rağmen mahkeme heyeti Gülmen’in tutukluluğuna devam karar verdi.
Yüksel eylemcileri de açlık grevindeki Nuriye Gülmen’in tahliye talebinin reddedilmesine tepki gösterdi.

Polis müdahalesine rağmen TOMA’nın hazır bulunduğu Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, üzerinde “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açtı, Gülmen’in “Güneşi özledim” açıklamasına ithafen de “Güneşi Nuriye’ye biz armağan edeceğiz“ sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Eylemcilere müdaha eden polis ise aralarında Veli Saçılık, Alev Şahin, Nazan Bozkurt, İlker Işık, Gülnaz Bozkurt ve Simge Aksam’ın bulunduğu sekiz kişiyi gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rus basını: Soçi'deki Suriye kongresi ertelendi
Sonraki Haber
Yoksulluk sınırı 5 bin 100 lirayı aştı