Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri: Silivri’de tutuklu gazetecinin saçları zorla kesildi

OHAL’de cezaevleri: Silivri’de tutuklu gazetecinin saçları zorla kesildi

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Habertürk editörü Oğuz Usluer’in saçlarının zorla kesildiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, olağanüstü hal (OHAL) ile birlikte cezaevlerindeki hak ihlallerinin arttığını dile getirdi.

Yarkadaş, Silivri F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Habertürk gazetesi editörü Oğuz Usluer’in saçlarının zorla kesildiğini açıkladı.

Yarkadaş, konuşmasında şunları söyledi:

Bugün elimize ulaşan bir habere göre Silivri Cezaevi’nde bulunan Habertürk editörü Oğuz Usluer’in saçları bir genelgeye dayanılarak zorla kesildi. Elazığ Cezaevi’nde hak gasplarına karşı açlık grevi yapan tutuklular, yirminci güne ulaştı. Bafra T Tipi Cezaevi’nde günlerdir gazete ve dergi verilmiyor. Gelin bu uygulamalardan vazgeçin. Bunlar 12 Eylül artığı uygulamalardır. 12 Eylül ile güya hesaplaştığını söyleyenler ne yazık ki bu uygulamalarla Kenan Evren’in sıkı bir takipçisi olduklarını da göstermişlerdir. Sorunlar sadece cezaevleriyle sınırlı değil yargı da aynı durumda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İYİ Partili Özdağ'dan ırkçı paylaşım: Vatandaşlarımız aç ama Türkiye'deki Suriyeliler fazla kilolu ve obez
Sonraki Haber
🎬 | Danimarka komününü anlatan 'Komün', Diyarbakır’da